Šta je novo?

LG LA 660s

  • Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Koja podesavanja za sliku drzite (contrast, brightness,...)?

Ušteda energije isključeno
Način slike standardan korisnik
Pozadinsko osvetljenje 77
Kontrast 85
Osvetljenje 54
Oštrina 33
Boja 52
Nijansa G1
Temperatura boje C4
-Unapređeno upravljanje-
Dimanički kontrast srednje
Dinamička boja nisko
Clear white nisko
-Željena boja (novo u zadnjem softveru)-
Boja teme 2
Boja trave -1
Boja neba -3
Super rezolucija uključeno
Gama srednje
-Opcija slike-
Smanjenje šuma srednje
Smanjenje mpeg šuma srednje
Pravi bioskop isključeno (po želji uključeno)
Zaštita očiju nisko
Lokalno LED zatamnjenje nisko
Tru motion isključeno (ili korisnik de juder 2)
 
Evo da se i ja javim posle odredjenog vremena.. Izgleda da sam resio problem sto se tice gubljenja struje u televizoru.. Kupljen je stabilizator napona i u njega je utaknut sad tv i za sada nema problema.. A sto se tice blokiranja tv-a sa CI modulom, vracen je set top box i sad vise ne steka tv.. Inace sam saznao da provajder koristi neke piratske kartice koje nekad znaju i da izgore? U svakom slucaju bolje da se pokvari njihov set top box, nego tv..
 
Pozdrav! Da li vam se dešavalo da plex neće da sinhronizuje neke filmove sa kompa, odnosno ne prikazuje ih u meniju? Imam dva mkv filma u tom folderu, jedan mi pokazuje u listi a drugi ne.
I može li da se nekako instalira netflix i da se podesi da radi?
 
Pozdrav! Da li vam se dešavalo da plex neće da sinhronizuje neke filmove sa kompa, odnosno ne prikazuje ih u meniju? Imam dva mkv filma u tom folderu, jedan mi pokazuje u listi a drugi ne.

Da li nakon skinutog filma uradiš "Update Library"?
 
Da li se jos nekom(posebno na IKOMu) javljaju kuke i motike za ČŠĐŽ u EPG(programskom vodicu)... Da li je problem do TVa i nepodrzavanja nasih slova ili do signala koji salje operater?!?
 
Zeza li koga ovaj modul za kablovsku(Vektor u mom primeru)?
Kada god upalim televizor treba mu vremena da se opasulji..Pa mi onda iskoci prozor da je autentifikacija uspesna ili tako nesto...
Kada menjam programe samo mi kaze kodiran program(npr. na B92)..Odem kanal nazad pa se vratim na B92 i sve normalno...(Ovo je samo primer...Dogadja se na random kanalima ponekad)
 
Zeza li koga ovaj modul za kablovsku(Vektor u mom primeru)?
Kada god upalim televizor treba mu vremena da se opasulji..Pa mi onda iskoci prozor da je autentifikacija uspesna ili tako nesto...
Kada menjam programe samo mi kaze kodiran program(npr. na B92)..Odem kanal nazad pa se vratim na B92 i sve normalno...(Ovo je samo primer...Dogadja se na random kanalima ponekad)
ako pod modul mislis na karticu za CI slot meni se desava to sa "kodiran kanal" i to uglavnom sa kodiranim kanalima, hbo i sl...mada oce i na obicnom. Ostalo nisam primetio.

Ja to nisam primetio kod mene :p
Jesi li na IKOMu? Koji jezik ti je postavljen na TVu? Menjao sam ja jezike na tvu ali se nista ne desava, zadnji firmwer...
 
Moguce da su mi uvalili falican modul. Zato sto kada je lik iz teh. dolazio da ga "ugradi" rekao je..ma ovo su izvukli iz pokvarenih ali radio on nego VOX tv nije mogao da ga prepozna pa su ga stavili u pokvarene... :v

Skoro svaki put kada palim TV iskoci poruka "authentication success" preko celog ekrana i ima X gore desno.
dok to ne iskoci ne mogu da pojacavam/utisavam ton.

Kanali koje imam "placene" ponekad nece da pusti(znaci ne pricam o HBO, HD paket..etc)..iskoci Kodiran kanal, a kada presaltam malo napred pa se vratim na njega radi naj normalnije.

Da im trazim novi modul. ili je do TV(inace je na poslednjoj verziji softwara)?
 
Poslednja izmena:
Imaš dve mogućnosti, da taj modul probaš na nekom drugom televizoru ili da nov modul probaš na tvom televizoru. Nema trećeg.
 
A mora li TV biti na mojoj adresi ili je dovoljno da bude na Vektorovoj mrezi (zgrada-dve dalje) ?
 
Zasto ih odmah nisi zvao i objasnio problem. Posto ne mogu nista drugo prvo bi ti zamenili modul i/ili karticu...
Nisi ti duzan da se razumes u sve i utvrdjujes njihov kvar.

Zato sto ne znam da li je do TVa ili do modula. Nikada nisam koristio ovu modernu tehnologiju pa sam neupucen :D
 
Je l' se nekom dešava da skine Full HD film odprilike 20 GB i da mu je slika nekako zrnasta? Onako na tamnim pozadinama sva u nekim sitnim tačkicama. Meni se to često dešava,da li je to do filma ( fajla ) ili je to do podešavanja slike?
 
To je tzv. grain i to je normalno jer fajl nije jako kompresovan tako da grain nije ispeglan.
 
Ako sam dobro shvatio,leka nema,sem da probam sa nekom drugom verzijom filma. Bilo mi je čudno što na nekim filmovima ima,a negde ne. Da li se nekako može provaliti koliko će taj grain da bude,da li piše negde u info? Hvala!
 
Već par dana se dešava da se tv iz čista mira sam ugasi i upali nekoliko puta uzastopno, jel ima neko te probleme sa tv-om. Hvala
 
Do sada mi se ni jednom nije to dogodilo a svaki dan je uključen po nekoliko sati, nekada po par puta u toku dana uključimo/isključimo, ali sam od sebe jok.
 
Pozz, treba mi pomoc ako neko zna... Imam ovaj tv vec par meseci i tv je odlican... E sad, pre par dana pojavio mi se problem sa Smart Share-om i gledanjem serija-fimova putem Wifija... Naime, kad sharovani folder pustim preko TV-a, serija-film pocne i traje nekad 5, nekad 10 minuta, i samo odjednom stane, zakoci, i izbaci ono "fajl not supported".. Takodje primetio sam, da u zadnje vreme mnogo duze mu treba da startuje fajl koji putim nego ranije.. Ranije je to bilo nakon 2-3 sekunde od pustanja bilo preko kompa bilo preko daljniskog, sad ume da traje i do 10ak sekundi.. Da li je neko imao slicnih problema , i zna li kako neko kako ovo da resim posto je prilicno iritatno?
 
Probaj sa Serviio-m. Zna da zabudali wireless, tako da ćeš imati tih problema. Meni se sa Serviio programom značajno manje dešava to.
 
Probao sam Servio...tj nisam... Imam cudan trip... Instaliram ga, i sa njim mi uopste ne radi... Tj sam program nece da se pokrene nakon instalacije
 
Probaj sa universal media server-om (tako se valjda zove)

Nego..Da li je neko koristio ChanSort? :)

Sada sam tek video da exportovanje kanala zvanicno nije podrzano(barem za kucnu upotrebu) i da tu ima malkico vise posla da se sve to podesi :)
 
Poslednja izmena:
imam dva pitanja u vezi ovog lg-a

prvo je, kako da povezem 2.1 ili 5.1 sistem, mel treba neki opticki kabal? ako jeste neka mi neko postavi link istog, da porucim.

drugo pitanje je, posto mi je sam operativni sistem odvratno spor (pogotovu youtube) razmisljam o nekom tv-u tipa Apple Tv3 ili neki Android box, ili nesto trece, tj interesuje me nesto najbolje sto postoji u prodaji?
 
Ja sam kupio ovaj TV box
MK808B-RC11-Bluetooth-Android-TV-Box-Dual-Core-RK3066-1-6Ghz-1G-8G-Mini-PC-Smart.jpg
MK808B-RC11-Bluetooth-Android-TV-Box-Dual-Core-RK3066-1-6Ghz-1G-8G-Mini-PC-Smart
Skroz je ok. Daljinski je vrh.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno