Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

2014-09-30 Arrival at inward office of exchange, held by import Customs, SRB

Pa sta rade sa jednom Web kamerom od 3e nije mi jasno...
 
Vise od mesec dana cekam jednu posilku koja se na trakingu pojamila posle mesec dana. Skoro dve nedelje stoji "Departure from outward office of exchange". Ono odbrojavanje se samo povecalo kada je bilo par dana pre isteka i sada je na nekih 20 dana. Sta da radim, da li jos da cekam. Prodavac je odgovorio "Dear friends, cargo transport is normal, you can check online to logistics information, please be patient, you will successfully receive the goods, thank you."
 
Dobio sam od prodavca br. za pracenje singapore poste, bez prefiksa, nema slova nikakvih, samo brojevi. Ne radi. Jel prevara?
 
Poslednja izmena:
Čudno jeste možda je on pogrešno kucao, traži mu opet...

Meni se desavalo par puta, bas iz Singapura kada su mi slali, da umesto klasicnog tracking koda posalju kod samo sa par brojeva, a da mi par dana kasnije prodavac privatnom porukom posalje updejtovani, novi tracking kod :) Nekazem da je to i ovde slucaj, samo prepricavam iskustvo :wave:
 
Status pošiljke se nije promenio deset dana. Znam da su Kinezi imali par neradnih dana zbog praznika ali opet, bar da piše da je poslato.

1b41e2fbbae9a9af1167d18a2db0bc64.jpg
 
to njihovo pracenje nije ni za K.... meni tako stoji i kad mi stigne posiljka, proveri na postinom sajtu, tu ce ti pisati kada stigne u srbiju. evo ja bas neke sad proveravam,isto tako stoji,a u srbiji su vec par dana...
 
1 oktobra ti je pošiljka krenula za srbiju... Računaj na 7 do 10 dana do nas...
 
Obično stigne do naše pošte za 6-7 dana, ovo putovanje traje već 12 dana. :)
 
Nije to baš sveto pismo, nekad traje i duže, nema baš 100% pravila... :)
 
Ma znam ali ovo je neki moj prosek na osnovu prethodnih pošiljki. Imam naviku da naručujem po jednu stvar mesečno tj. kad pristigne jedna, poručim sledeću. Ne naručujem dve odjednom, preventivno, tek da se ne navučem previše a imam već neke stvari u planu pa zato požurujem ovu. :)
 
Jel su to Rusi kupili Aliexpress ili mi se cini? Promenio mi se jezik na Ruski i ne mogu da promenim..

/edit Nvm, nesto mi se istripovao chrome. Sredio sam.
 
Poslednja izmena:
evo i ja sam porucio nesto sa aliexpress. cekam vec 25dana i mislim da ce stici ove nedelje... bar se nadam :)
 
Jel ovi naši više ne menjaju statuse?

Stigli mi steznici za nogavice totalno nenajavljeno, naša pošta nema njihov kod u sistemu. Inače, od jakne još uvek ništa a poslata je pre ovih steznika, takođe je nema kod nas u sistemu a kod Kineza stoji da je još 29.9 poslata za Srbistan. :)

Evidentno je da je masa prepoznala Aliexpress, između ostalih sajtova pa sve više kupuje peko neta i time dovodi u kolaps carinske fosile i partijske pulene. :)
 
Poslednja izmena:
Ne menjaju, meni tek danas promenili za juce status, stiglo u izmenicnu, pa danas pise da je juce bio na 11200 i Otprema, za danas cu status verovatno sutra ili cak preksutra imati...
 
Meni tek sad stoji na sajtu pošte da je predato kineskoj pošti, a kod Kineza piše da je već pregledano, opet pregledano i poslato još prvog oktobra. :)
Je*e lud zbunjenog
 
Jel moze neko da mi kaze odobrili su mi neki dispute ali mi pare i dalje ne lezu na racun a proslo je 10 dana
 
Ma jok ja sam zvao banku kazu mi nikakvi prilivi nisu bili.
 
Je l' uzimao neko vise komada led rozetni, one za plafon, 3x1w?
Moram da uzmem Lot od 10 (a taman mi i treba toliko), pa rekoh da pitam za iskustva sa carinom?
Da nece mozda dozvolu da mi traze? :)
 
Ma jok ja sam zvao banku kazu mi nikakvi prilivi nisu bili.

u kojoj si banci? meni npr na intezi, kad mi odobre dispjut i vrate novac, legne kesh tj poveca mi se devizno stanje, ali nikako ne mogu da provalim u onim promenama kad se tacno desilo... samo vidim da imam vise novca i vise puta mi se ista stvar desavala, bas ne mogu da ispratim kad sta i kako... to je totalno konfuzno odradjeno na intezinom e-bankingu
 
Jel istina da su poceli da naplacuju carinu za svu robu koja je kupljena preko aliexpressa?
 
Otkud oni znaju gde je kupljeno... Na paketu nikad nije pisalo aliexpress.
 
Jel istina da su poceli da naplacuju carinu za svu robu koja je kupljena preko aliexpressa?

Nije, istina je da samo naplacuju carinu na pakete vrednosti preko 50€ (ili za koje misle da su placeni preko iako pise mala vrednost), kao i do sad sto su radili jer bi bilo nezakonito da selektiraju odredjene prodavce, a i taj neko ko ti proda na Aliju ne potpisuje se sigurno linkom sajta, nego koristi svoje pravo ime ili ime shopa (dakle kako da znaju da je sa Alija)!?
 
Verujem da ljudi kad napisu carina misle na SVE dazbine koje mogu da plate. Dakle carina, pdv, otvaranje pakovanje...
 
SInoć video na FB komentar, pa zato sam pitao, jer sam naručio 3 stvari, i 2 su po 40€ i 1 od 5€.

115d609241fd75def2cc825fd83ea082.png
 
E ako pise na FB-u to mora da je tako, joj bre ljudi, niko nista ne cita.
Taj pametni verovatno narucuje jednom u 2 godine nesto a izgleda da to bude na AE-u, pa je tako ranije prolazio bez placanja carine(jer nije prelazio vrednost od 50 eur), a ranije se nije naplaciovao PDV koji se naplacuje od dolaska PP-a u nasu zemlju, zapravo i ranije je bilo da se placa PDV ali to carinici nisu radili u vecini slucajeva, e sad takav je pre 2 godine nesto narucio i nije platio nista, pa je onda narucio pre mesec dana i gle cuda platio je, e sad jos on nema pojma jer 101% on nije mislio na klasicnu carinu koja se naplacuje na vrednost paketa od preko 50 jura, vec je mislio 101% na PDV, ali on ne zna sta mu je naplaceno ali mora NESTO da plati.
Ajd malo ovde citaj nemoj na FB da citas ovakve stvari, tamo citaj ko je ostisao u koji kafic, kako izgleda Sorajino peDu, sta je Karleusa okacila na svoj profil itd...
Ja stvano ne znam da li neko normalan ovakve stvari cita na nekom FB(BTW, ogroman sam protivnik FB nikada nisam otvorio profil, jer mislimd a je to za daleBu), kazem ti najdobronamernije da nebi raspravljali oko gluposti koje je napisao neko na FB-u!!!
 
u kojoj si banci? meni npr na intezi, kad mi odobre dispjut i vrate novac, legne kesh tj poveca mi se devizno stanje, ali nikako ne mogu da provalim u onim promenama kad se tacno desilo... samo vidim da imam vise novca i vise puta mi se ista stvar desavala, bas ne mogu da ispratim kad sta i kako... to je totalno konfuzno odradjeno na intezinom e-bankingu
Jeste malo konfuzno, refund knjize pod istim datumom kao i kad si i platio
 
Ovo znači da je pošiljka u SRB?

7bb5fca748a353fc72fdbee44544b6b4.png
 
Nazad
Vrh Dno