PDA

View Full Version : Jel neko konkurisao ove godine za Green Card Lottery ?



Strana : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15

Mare
16.07.2006., 19:48
Aha, a ako neko hoce da garatuje za mene sta ja max mogu da dobijem (ono sto sam pitao gore)???

Marvin Freestyl
16.07.2006., 20:32
Aahaha, taj mora da je ubio 3 choveka :D:D

U kombinaciji kada ti je direktan rodjak (aka kewa/cale) tamo, i josh ima drzavljanstvo, visa se dobija iz zezanja.

Nisi u pravu. Evo ja živim tamo, a moj brat mlađi čak ni turističku vizu (zbog mene) ne može da dobije. Jedina (sigurna ili bar sigurnija) varijanta koju nam advokat predlaže je, da moji matori apliciraju za GC a onda kada se njima to odobri, brat na konto njih aplicira. Međutim, to je dugačak proces.

Broz
16.07.2006., 20:32
Znaci, garancije trazis tek kad dobijes zeleni ?
A ako dobijes zeleni i nemas od koga da dobijes garancije ? Onda moras da imas kes ? A ako nemas ni kes, onda nista od zelenog ?

-------------------------------------------------------------------------
Znaci, garancije trazis tek kad dobijes zeleni ?

I da i ne. Tehnicki da, mozes tako. Medjutim GC je suvise ozbilja stvar i samo iseljenje da bi se stvari tako resavale. Drugim recima osoba koja nema nikog tamo niti startup cash ne treba ni da se prijavljuje. Mislim ako pretpostavimo da se posao trazi izmedju 3 i 6 meseci a doticna osoba nema nikog tamo - kako ce placati stanarinu u hranu, od cega ce ziveti?
-------------------------------------------------------------------------
A ako dobijes zeleni i nemas od koga da dobijes garancije ? Onda moras da imas kes ?

Cash only. Druge nema kako ja to vidim.
-------------------------------------------------------------------------
A ako nemas ni kes, onda nista od zelenog?

Pa iskreno receno, ko nema niti cash da pocne novi zivot, ni rodjake ni prijatelje u USA zelena karta mu i ne treba.
Mislim, ako samo za momenat zamislimo situaciju u americkoj ambasadi:
A: Dobar dan.
B: Dobar dan.
A: DA li vi imate odredjena sredstva za prvih nekoliko meseci?
B: Ne.
A: Da li imate prijatelje koji bi garantovali za vas?
B: Ne.
A: Da li imate rodjake u USA?
B: Nemam
A: Kako cete finansirati pocetne troskove pre nego sto nadjete posao?
B: Ne znam/Nemam pojma/Nisam o tome razmisljao
A: ?!

Broz
16.07.2006., 20:40
Aha, a ako neko hoce da garatuje za mene sta ja max mogu da dobijem (ono sto sam pitao gore)???

Mozes da dobijes turisticku vizu. Uz mnogo srece i papirne podloge.

Reci cu vam nesto sto do sada nisam: kada sam prvi put aplicirao za turisticku vizu odbijen sam u jednoj nanosekundi. Gospodja me bukvalno oduvala. SVe je bilo 100% cisto, imao sma pozivno pismo coveka koji je 27 godina bio potpredsednik IBMa, znaci ultra high-profile. Nista. Nisam ih ubedio da cu se vratiti. Mislim ko me poznaje zna da se nikada ne bih zezao sa takvim stvarima kao sto je ilegalno ostajanje. Nikada. Ipak, nista nije bilo od toga....

Sasa
16.07.2006., 21:19
Pa iskreno receno, ko nema niti cash da pocne novi zivot, ni rodjake ni prijatelje u USA zelena karta mu i ne treba.


Ma naravno, savrseno se razumemo, ko nema ni novca ni sponzora ne treba da se prijavljuje, nikome ne trebaju socijalni slucajevi ma kako to grozo zvucalo.
Ja sam ono pitao u smislu da li postoji i neka druga varijanta iseljenistva sem lutrije za zeleni.

Broz
16.07.2006., 22:13
Postoji ali to prevazilazi moje poznavanje stvari. Ima na sajtu o tome.
Postoje i drugi osnovi po kojima se moze traziti GC. Tako recimo nasi prijatelji koji su na doktoratu iz fizike i Comp. Sci. ce traziti GC na racun naucnih dostignuca u svojim oblastima, na primer....

Tako jeste ali ja ne mislim da je ni surovo ni grozno. Nedavno sam pricao sa prijateljem kom sam rekao istu stvar kad je novac u pitanju. I on kaze meni:"Uh pa nemoj tako, to je bas surovo". Ja sam na to njega pitao:"Cekaj, kad sam te pitao zasto nisi bio na moru prosle godine sta si mi rekao?"
Kaze:"Rekao sam ti - gde cu bez para na more. Necu da idem kao slepac da nema ni pivo da popijem. Yebes ti takav odmor". I ja njemu kaze:"Pa da, nece na more bez para jel tako, a hoces da se ISELIS iz zemlje na drugi kontinen bez para, jel tako?"
"Pa jeste, tu si u pravu....."

Mare
16.07.2006., 22:31
Mozes da dobijes turisticku vizu. Uz mnogo srece i papirne podloge.

Reci cu vam nesto sto do sada nisam: kada sam prvi put aplicirao za turisticku vizu odbijen sam u jednoj nanosekundi. Gospodja me bukvalno oduvala. SVe je bilo 100% cisto, imao sma pozivno pismo coveka koji je 27 godina bio potpredsednik IBMa, znaci ultra high-profile. Nista. Nisam ih ubedio da cu se vratiti. Mislim ko me poznaje zna da se nikada ne bih zezao sa takvim stvarima kao sto je ilegalno ostajanje. Nikada. Ipak, nista nije bilo od toga....
ali ne i garancije domacina?

a radna viza kako se ona dobija, i moze li recimo neko da uzme turisticku (koliko ona traje max) i tamo ako nadje posao aplicira za radnu?

neo geo
16.07.2006., 22:33
Meni se iskreno cela ta stvar pomalo gadi ... dokazivati se kesom, nekretninama ili nekakvim titulama i rodbinskim vezama, da bi navodno otisao u neki drugi, bolji i lepsi svet, ziveo neki bolji zivot ..

Nisam siguran da bih voleo da zivim u USA, cini mi se da je lepsa kad je gledas izdaleka, ili kada ti je opise Momo Kapor (Markiz de S.A.D. npr)

Da imam toliko kesa koliko im treba po vasim iskustvima dokazati da imas, uzeo bi neki time share negde na mediteranu, a u USA bi isao samo turisticki, ako me prime ... u Kanadu ne bih ni turisticki ... sto kaze drugarica koja je otisla da zivi u Edmonton "grad pet puta veci od BGD, a po mentaliteru Backa Palanka"

(izvinjavam se gradjanima B. Palanke, nemam nista protiv njih, kao ni ona)

Da ne misli neko da pisem iz revolta, nisam socijalni slucaj, imam zavrsen ETF, normalan posao i slicno

Ji 4Tze
16.07.2006., 23:29
ali kakve to veze ima s temom? :)
sto se garancije za posao tice, (naravno, koliko sam ja cuo :)) i tu je problem jer moraju da dokazu prvo da nemaju nikog iz usa da zaposle, pogotovu ako je taj koji zaposljava takodje bez usa drzavljanstva.
Recimo, za 5-6-7-8 godina Broz napise da mu je Sasa neophodan u poslu i da ne moze bez njega da radi, tesko ce samo na osnovu toga Sasa otici, jel tako Broz? :)

Broz
17.07.2006., 01:53
ali ne i garancije domacina?

a radna viza kako se ona dobija, i moze li recimo neko da uzme turisticku (koliko ona traje max) i tamo ako nadje posao aplicira za radnu?

time krsis zakon. kao turista nemas pravo da trazis posao.
mada, ne kazem da se to ne desava....

Broz
17.07.2006., 01:59
Meni se iskreno cela ta stvar pomalo gadi ... dokazivati se kesom, nekretninama ili nekakvim titulama i rodbinskim vezama, da bi navodno otisao u neki drugi, bolji i lepsi svet, ziveo neki bolji zivot ..

Nisam siguran da bih voleo da zivim u USA, cini mi se da je lepsa kad je gledas izdaleka, ili kada ti je opise Momo Kapor (Markiz de S.A.D. npr)

Da imam toliko kesa koliko im treba po vasim iskustvima dokazati da imas, uzeo bi neki time share negde na mediteranu, a u USA bi isao samo turisticki, ako me prime ... u Kanadu ne bih ni turisticki ... sto kaze drugarica koja je otisla da zivi u Edmonton "grad pet puta veci od BGD, a po mentaliteru Backa Palanka"

(izvinjavam se gradjanima B. Palanke, nemam nista protiv njih, kao ni ona)

Da ne misli neko da pisem iz revolta, nisam socijalni slucaj, imam zavrsen ETF, normalan posao i slicno


A da li ti se gadi kad se pojedinci dokazuju ispred splavova pored hotela Jugoslavija ili u Ul. Strahinjica Bana?

Mislim, tako kako si ti napisao zvuci besmisleno ali nije tako jer mora da se zna odakle dolazi inicijativa. Dakle americka vlada nikoga ne tera da se prijavljuje za GC jel tako? Pa kad se neko dobrovoljno i samoinicijativno prijavi i kad ga vec izvuku najmanje sto mogu da traze je da dokaze da ima da zivi od cega 3 meseca. Ne njima da dokaze (americkoj vladi) nego sebi licno da dokaze.

Broz
17.07.2006., 02:01
ali kakve to veze ima s temom? :)
sto se garancije za posao tice, (naravno, koliko sam ja cuo :)) i tu je problem jer moraju da dokazu prvo da nemaju nikog iz usa da zaposle, pogotovu ako je taj koji zaposljava takodje bez usa drzavljanstva.
Recimo, za 5-6-7-8 godina Broz napise da mu je Sasa neophodan u poslu i da ne moze bez njega da radi, tesko ce samo na osnovu toga Sasa otici, jel tako Broz? :)

Pa ne treba ja to da kazem nego neka firma.
Znam devojku koja je upravo u proceduri za zelenu kartu tako sto joj firma radi sponsorship. I to je upravo to o cemu ti govoris-firma je rekla imigracionim vlastima da im je ona dragocena i da podnose zahtev za GC. Do tog momenta i tokom procedure naravno ima radnu vizu...
Sto se Sase tice ne znam da li bi NYSE izdrzala takav transfer:d

churla
17.07.2006., 14:44
Samo da pitam kakva je procedura i koliko REALNO ostvarljiva da ako jedan od supruznika nadje odavde posao u USA/CAN na nekom institutu ili univerzitetu da i ovaj drugi dobije papire, recimo spajanje porodice i sl.

Broz
17.07.2006., 21:50
Kazes supruznika znaci u pitanju je bracni par?
Ako recimo muz dobije radnu vizu supruga automatski dobija vizu ALI boravisnu i nema pravo da radi u USA.

driver
20.07.2006., 10:06
Kazes supruznika znaci u pitanju je bracni par?
Ako recimo muz dobije radnu vizu supruga automatski dobija vizu ALI boravisnu i nema pravo da radi u USA.

To je malo nelogichno. Zar nije cilj da svako ko tamo ode ne dzabalebari vec radi neki posao, pa zato se tako teshko i dobija viza, zashtita od "neradnika".

Sasa
20.07.2006., 12:13
To je malo nelogichno. Zar nije cilj da svako ko tamo ode ne dzabalebari vec radi neki posao, pa zato se tako teshko i dobija viza, zashtita od "neradnika".

Super je ideja o zastiti od neradnika, ali ameri vise vole onu o zastiti svojih gradjana, posebno onih nezaposlenih ;)

Broz
20.07.2006., 16:37
To je malo nelogichno. Zar nije cilj da svako ko tamo ode ne dzabalebari vec radi neki posao, pa zato se tako teshko i dobija viza, zashtita od "neradnika".

Jeste nelogicno i to ne malo nego mnogo. I ja sam postavio isto pitanje odredjenim ljudima. Kako sam (na)cuo radi se nesto po tom pitanju ali da li ce i kada biti promenjeno to znaju samo first-tier players :)

Mare
22.07.2006., 20:50
time krsis zakon. kao turista nemas pravo da trazis posao.
mada, ne kazem da se to ne desava....
Dobro, a recimo ovako, garancije domacina + obezbedjen posao i podnesem za radnu vizu? Kasnije ako oni za mene napisu da sam neophodan mogu da dobijem GC?

Moze li ovim redom i koliko se tesko dobija radna viza ako je posao vec obezbedjen?

CORE 283
24.07.2006., 09:51
Dobro, a recimo ovako, garancije domacina + obezbedjen posao i podnesem za radnu vizu? Kasnije ako oni za mene napisu da sam neophodan mogu da dobijem GC?

Moze li ovim redom i koliko se tesko dobija radna viza ako je posao vec obezbedjen?

Ako hoces da emigriras kao skilled worker potrebno je da imas godine radnog iskustva iza sebe, odgovarajucu diplomu i da je tvoja struka tamo u deficitu (tj da tvoja firma dokaze da ne mogu da nadju nikog u usa ko bi obavljao tvoj posao).. Ja ako se ne varam to ide ovako.. Bilo bi dobro da moze svako na bum sa obezbedjenim poslom da ode tamo, zaposli se i ostane da zivi..

silverglider
24.07.2006., 10:32
Kazes supruznika znaci u pitanju je bracni par?
Ako recimo muz dobije radnu vizu supruga automatski dobija vizu ALI boravisnu i nema pravo da radi u USA.

To je malo nelogichno. Zar nije cilj da svako ko tamo ode ne dzabalebari vec radi neki posao, pa zato se tako teshko i dobija viza, zashtita od "neradnika".


Slicno je u Svabiji, ali malo drugacije; posto su meni Svabe ponudile posao dok sam jos bio u BG, ja sam dobio ceo set (boravisna, radna...) odmah, a moja zena samo boravisnu (bez obzira na diplome, radnu sposobnost, itd). Tu prestaje slicnost sa USA; nakon dve godine boravka, supruznik dobija radnu dozvolu automatski, jer ako si ostao tu dve godine i nisi izbacen (ili otisao sam), onda valjda ostajes. Do tada su stitili svoje nezaposlene, ali nakon toga vise ne mogu, jer i sam kao dodjosh dobijas vremenom bolji i bolji status. Mislim, ali nisam siguran, da se u toku te dve godine sme raditi, ali samo poslovi koji su ili volonterski ili su placeni ispod 600e mesecno. Za odredjena zanimanja i to dobro dodje za cv, a u samoj Svabiji i to moze posle da se uracuna u nesto sto otprilike odgovara nasem "pripravnickom stazu". Verujem da ce Ameri nesto slicno uraditi, jer ima neke logike.

driver
28.07.2006., 18:20
Mnogo je bre to komplikovano.

Shta sad, treba da radim ja ili moja zena za 600e dve godine da bi oni bili ubedjeni kako ja hocu da ostanem tu. Pa to ce bash da me odvrati, te pare se mogu i ovde zaraditi lagano.

Izgleda da je jedina prava kombinacija poneti one pare koje traze da te ne pitaju nishta, i tamo si na svom i radish shta hocesh, pa cesh se sam vratiti ako ti ne ide.

Marsovac
29.07.2006., 07:10
Ovo sto je silver napisao se poklapa i sa vecinom ostalih drzava clanica EU, jedino se razlikuje period posle kojeg supruznik dobija potrebne papire.
Driveru moras da shvatis u startu da oni nisu prihvatiliste, nijedna drzava ne olaksava ulazak i ostanak emigranata, osim mozda Novog Zelanda... :D
I opet cu da ponovim: Da imam kolicinu novca koja je potrebna da me "nista ne pitaju" kad imigriram u neku drzavu, ne bih razmisljao o odlasku iz Srbije. :)

Crni
02.08.2006., 21:33
Samo da upozorim da ne nasedate na dezinformacije sa ove adrese:
www.greencardserbia.com
primetio sam da se dosta ljudi zali da im stize spam sa pricom da je pocelo prikupljanje prijava za DV-2008 bla bla bla :crash:

CORE 283
23.10.2006., 18:07
Da li može neko da mi preporuči neku fotografsku radnju u Beogradu koja izrađuje slike po zahtevima za Green Card (bela pozadina, 50x50m) i da je u mogućnosti da mi izda fotografiju u digitalnom formatu (nareže na cd i slično) ?

Marvin Freestyl
23.10.2006., 18:19
Da li može neko da mi preporuči neku fotografsku radnju u Beogradu koja izrađuje slike po zahtevima za Green Card (bela pozadina, 50x50m) i da je u mogućnosti da mi izda fotografiju u digitalnom formatu (nareže na cd i slično) ?

Pa zar ne možeš to da uradiš u skoro svakoj fotografskoj radnji u Beogradu?