PDA

View Full Version : Telenor OneTouch (Alcatel OT-990) - root, cwm i battery cal u 1. poruci



Strana : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79

yooyo
07.02.2012., 10:57
Onda svi redom pisite na reklamacije@telenor.rs i recite da ste razocarani kvalitetom podrske i cete promeniti operatera cim istekne ugovor, ... itd. Verujem da bi par stotina slicnih mailova pokrenulo stvari.

privremeni
07.02.2012., 11:40
Čekajte, Telenor nije ni tražio 2.3 ?

kakoonobese
07.02.2012., 11:41
Da krećemo sa sinhronizovanom akcijom zatrpavanja e-mail- ovima?

Borgof
07.02.2012., 11:52
Čekajte, Telenor nije ni tražio 2.3 ?

Pa po recima Alcatela nije. Koliko je sad ovo pouzdano, tj. mozda su me samo skinuli s ***** da ih ne smaram vise, posto je ovo bio 2. ili 3. mail. Videcemo, kontam da nazovem telenor podrsku danas i da razgovaram sa nekom ko nije operater s obzirom da oni nis' ne znaju i da ih obavestim o doticnom mailu od Alcatela pa da vidim ko tu koga zavlaci vise... a ako nastave po starom onda cenim bilo bi dobro da se organizujemo pa da ih spamujemo...

Edit: upravo sam prosledio mail telenoru da vidim sta ce mi oni reci na to...

zolabg
07.02.2012., 14:53
Ne verujem da bi Alcatel napisao da stvarno nije tako. Takodje, verujem da Telenor nije trazio sw.

H4wkeye
07.02.2012., 15:46
^ Takodje. Garant oni nisu trazili jer ne zele da se cimaju.

mijalkocar
07.02.2012., 23:18
cek me ubacujete da su tolki indijanci a ovamo po forumima nalazim price tipa za mesec dva i tako to... dal je tolki problem, jao sto nije neki bolji telefon malo da imam kernel i bootloader odradjene pa sami da kuvamo custome kakve ocemo...strasno...

savior
08.02.2012., 06:32
upravo ce to biti veliki razlog zbog kojeg cu da menjam telefon :) apsolutni nedostatak ikakve podrske i romova,kao i nemogucnost kupovine dodatne baterije(lol)
mislim da imamo jedini telefon za koji nema bar 2.3 androida :P a po mom misljenju i telenor i o2 romovi su prilican krs

zholinho
08.02.2012., 07:12
aj nemojte ga menjati, ja sam ga taman kupio :( nije valjda da su ona tri roma iz prvog posta jedini romovi koji posoj za ovaj telefon, zar ne moze da se flesuje na njegov fabricki rom?
i opet da pitam, sta nam konkretno donosi verzija 2.3, da mi mozemo da osetimo tu razliku?

zigic
08.02.2012., 07:57
pogledaj negde 1,6 pa redom na gore i bice ti jasno da je svaki mnooooogo bolji od prethodnog.

rista1
08.02.2012., 13:42
Android 2.3 (Gingerbread) supports the following features in addition to existing 2.2 features:

New user interface design with new themes (Black themes save power)
Extra Large Screen Size supported
SIP Communication Supported (SIP Video and Audio Calling, In an operator point of view, this is feature will decrease their voice calling revenue where as user can call each other for lower rates or even free if they have good data connection)
Supports for NFC (High Frequency High Speech Data Transfer in short range)
Support for WebM/VP8 video playback, and AAC audio encoding
New audio effects such as reverb, equalization, headphone virtualization, and bass boost
Improved Copy and Paste functionality
Redesigned Multi Touch Software Keyboard
Audio, graphical, and input enhancements for game developers
New sensors support (i.e gyroscope)
Download manager for long running HTTP downloads
Enhanced support for native code
Improved power management and application control
Support for multiple cameras
to je razlika

zholinho
08.02.2012., 19:49
pa dobro, dosta stvari se poboljsava, al prezivecemo nekako bez toga, sto se mora nije tesko :)
aj da pitam jos nesto, da izmerim treci put pre nego sto isecem :)
1) ako dekodiram telefon da li gubim garanciju (cisto informativno, svejedno cu ga dekodirati posto imam mts karticu)
2) kad uradim dekodiranje, da li imam potrebu za flesovanjem? ako imam jel mi mozete ukratko reci koje su prednosti tog drugog roma u odnosu na ovaj telenorov.
3) kupio sam karticu od 8 giga, jel ima potrebe za neko particionisanje (kao npr hard disk na kompu, tj linuxu (swap,root, home)) ili samo stavim i to je to?

zigic
08.02.2012., 19:51
3)nema potrebe ako neces daprebacujes app na nju. ako hoces, onda treba ext2 da se napravi.

zholinho
08.02.2012., 19:55
3)nema potrebe ako neces daprebacujes app na nju. ako hoces, onda treba ext2 da se napravi.

pa hocu da prebacujem, posto u memoriji bas i nemam nesto mesta :)
jel moze neki predlog kako particionisati karticu od 8 giga...znaci koliko za swap, koliko za root i koliko za home, ako to ide u opste tako kao u linuxu.i ne znam jel ima isto kao u linuxu ext2 ext 3 i ext4, ako ima koju staviti

zholinho
08.02.2012., 20:09
e da jos nesto, jel ima neka fora da se onaj widget na kom stoje precice za wifi,gps,sinhronizaciju,osvetljenje i bluetooth, namesti da bude gore kad se spusti onaj notification bar, kao kod drugih telefona?da ne stoji na desktopu?

zigic
08.02.2012., 20:15
pravis fat, ext2 i swap. fat bih ja oko 6gb. ext2 za app oko 1.5gb i ostalo swap. imas na youtube tutorial kako se pravi. ja sam sa partition master programom radio kao lik sa youtube-a.

nvukelic
08.02.2012., 21:15
Ne treba ti swap uopšte, a dovoljan je 1GB za ext2, ostatak fat32. Najbolje je to uraditi sa CWM, ne preko kompa jer su prijavljivali ljudi probleme. Naravno, root je neophodan.

Što se pitanja oko widgeta tiče - ne može. Ima nekih aplikacija (Widgetsoid) koji to simuliraju, ali nije to to.

Ako otključaš telefon, drugi ROM ne moraš da staviš ako nećeš, to nema veze jedno s drugim... A garanciju da li gubiš, pojma nemam...

zholinho
08.02.2012., 21:22
hvala na odgovorima, al samo jos da te pitam ovo oko roma, posto ste vi ostali koristili i telenorov rom i ove druge romove, pa iz vaseg iskustva da li je ok da ostavim i ovaj, ili je neki drugi koji ste koristili bolji?
ja sam misio da se flesovanjem automatski otkljuca i telefon, al izgleda nije tako.

Borgof
08.02.2012., 21:54
hvala na odgovorima, al samo jos da te pitam ovo oko roma, posto ste vi ostali koristili i telenorov rom i ove druge romove, pa iz vaseg iskustva da li je ok da ostavim i ovaj, ili je neki drugi koji ste koristili bolji?
ja sam misio da se flesovanjem automatski otkljuca i telefon, al izgleda nije tako.

Pa, ako ti je cimanje da menjas ROM, nemas razloga. Posto ces ga ionako rootovati odradi uninstall telenorovog bloatwarea i wipe dalvik cache (imas u prvom postu kako i sta) i otprilike dodjes na isto kao sa O2 romom ovim. Takodje odradis i kalibraciju baterije isto imas tamo na pocetku, sve ti to lepo redom i dobices funkcionalno telefonche :D

zholinho
08.02.2012., 22:03
ako ne s****m telefon nisam nista uradio :) i jos jedno mozda glupo pitanje kad rooujem telefon, jel mogu posle da ga unrootujem? :)
dakle procedura ce ici ovako"
1) odnesem nekom servisu da mi otkljuca za 800 dinara
2) rootujem telefon
3) pobrisem ove telenorove gluposti
4) uradim kalibraciju baterije
5) particionisem karticu (kao sto mi je neko predlozio 1giga na ext2 i ostalo fat32)
5) unrutujem ako je moguce i kraj :)

jel se slazete sa ovim koracima :)

masamunea
08.02.2012., 22:38
Samo preskocis stavku 4 posto je ne potrebna i ima placebo efekat.

Sent using Tt.

nvukelic
08.02.2012., 23:20
I stavka 6 je besmislena. Zašto bi unrootovao telefon? Automatski ćeš izgubiti sve prednosti koje to nosi sa sobom, a velike su (uključujući i stavku 5). Ako, ne daj bože zatreba zbog servisa, to je vrlo lako vratiti na fabričke vrednosti, ali o tom potom, da ne baksuziramo :)...

zholinho
09.02.2012., 00:09
aha, pa sta znam, negde sam procitao da ne rade sve aplikacije ako je telefon rootovan, a i kontam da mozda nesto mogu da s****n dok je i tom stanju :) jel npr i racunar kad treba nesto da uradim radim kao root i kad zavrsim vracam se nazad.

yooyo
09.02.2012., 01:03
Tako radi i root na telefonu. Dobijes superuser app i ako neka aplikacija zatrazi root privilegije, iskoci superuser i pita za dozvolu. Root je potreban za veoma mali broj aplikacija i koliko je meni poznato ne smeta nijednoj drugoj aplikaciji.

zholinho
09.02.2012., 01:06
aha...znaci onda nista ne smeta da telefon bude rootovan i tako se koristi...samo jos jedno pitanje, koliko moze da bude opasno ako pokusam da ga rootujem sam, posto nikad to dosad nisam radio, jel mogu nesto da s****m, ili da bolje nadjem nekoga ko zna to da uradi?