PDA

View Full Version : Kako da prebacim vazne podatke sa hard diska,koji je u kvaru ?



dejan66
31.08.2011., 08:41
Pozdrav svima,
zanima me da li moze neko da mi da savet u vezi toga kako da prebacim podatke sa hard diska koji je najverovatnije u kvaru a tipodaci su mi jako vazni? Hard disk je poceo da zeza i od pre neki dan ne mogu da startujem komp sa tim hardom samo kad stavim drugi hard komp mi se upali normalnoa kad prikljucim ovaj pokvareni komp nece ni da statuje. Da to nije slucajnost govori to sto sam taj pokvareni hard probao na jos dva nezavisna kompjutera i oba su isto reagovala nisu ni htela da staruju tako da nisam ni mogao da prebacim ono sto mi treba. Pa ako neko zna sta bih mogao da uradim povodom toga neka napise.
Hvala i pozdrav svima...

ciki022
31.08.2011., 08:54
Logično je ako komp taj disk ne vidi nećeš moći ništa da spasiš sa njega
Verovatno ti podaci nisu toliko bitni da bi angažovao neki servis za spasavanje podataka

pdetlic
31.08.2011., 09:28
Probaj da ga prikačiš u drugi PS, kao drugi disk. Ako Ti ne da da podigneš sistem kad je priključen na MB, probaj da ga ubaciš u neku USB foku , pa onda podigneš računar sa Hirens CD-a. Tamo imaš alate koji direktno pristupaju HDD-u. Treba ti još jedan disk na koji ćeš prebaciti podatke.

dejan66
31.08.2011., 09:34
Naprotiv,bas su mi bitni podaci,tu imam sve sto sam zadnjih 5-6 godina arhivirao,sluzio mi je kao sekundarni hd, do pre mesec dana nije zezao,i onda je poceo da zuji,kasnije nisam mogao ni sa restart da podignem win ,ili ponekad, da bi pre par dana monitor skroz bio crn,skinuo sam ga,i sve je ok,dize sistem,radi,proverio sam i kable,sve je u redu,ocigledno da je samo hd u pitanju,samo bih zeleo da na bilo koji nacin prebacim podatke na drugi,pozdrav.

dejan66
31.08.2011., 09:39
Da,probao sam u drugi racunar taj hd,i isto nije moglo da se podigne win.

dejan66
31.08.2011., 09:41
Nabavicu ovih dana novi hd,pa cu probati tako da prebacim podatke,hvala,javicu ako uspe.

LoverBoy
31.08.2011., 14:08
Nabavicu ovih dana novi hd,pa cu probati tako da prebacim podatke,hvala,javicu ako uspe.

Čim je počeo da zuji trebao si da sačuvaš podatke , ovako ako je otkazala mehanika ili elektronika možeš sačuvati podatke samo ako nađeš delove od istog hdd i ako ti neko stručan zameni. Srećno.

gsimon
01.09.2011., 00:37
Čim je počeo da zuji trebao si da sačuvaš podatke , ovako ako je otkazala mehanika ili elektronika možeš sačuvati podatke samo ako nađeš delove od istog hdd i ako ti neko stručan zameni. Srećno.


E to nije tako jednostavno...

dejan66
01.09.2011., 12:28
JAVICU USKORO,STA SE DESILO SA DISKOM,POZDRAV.

karanovicz
02.09.2011., 19:42
Probaj da ga prikačiš u drugi PS, kao drugi disk. Ako Ti ne da da podigneš sistem kad je priključen na MB, probaj da ga ubaciš u neku USB foku , pa onda podigneš računar sa Hirens CD-a. Tamo imaš alate koji direktno pristupaju HDD-u. Treba ti još jedan disk na koji ćeš prebaciti podatke.

+1

Pre 5-6 meseci drugaru je isto cvrkno sekundarni HDD tj. komp uopšte nije mogao da ga registruje (vidi). Ubacivali smo ga u fioke i preko usb-a pokušali ali ništa nije pomoglo. Zatim smo "skinuli" hirens bootcd sa neta i pomoću nekog programa sa hirens bootcd-a (getdataback ili getdata recover files, ne sećam se baš) izvršili back-up podataka. Vratio je sve slike, muziku, neke svoje poslovne podatke, ukratko sve što mu je bilo bitno.

dejan66
14.09.2011., 21:15
MOJ PRIJATELJ,KOJI SE MALO VISE RAZUME U PROBLEMATIKU,PROBAO JE SVE KOMBINACIJE,SKIDAO SVE PROGRAME I NISTA,U SERVIS SU MI REKLI DA JE NAJVEROVATNIJE ELEKTRONIKA U PITANJU,ALI NISU STO POSTO SIGURNI,POSTO KAD SE POVEZE,KAO CUJU MALO MEHANIKU UNUTRA,TAKO DA HOCU AKO NEKO IMA NEKI HARD MAXTOR OD 120GB RASTUREN,A DA MU JE DOBRA ELEKTRONIKA,DA KUPIM,MAKAR DA PROBAM,JER SU MI SVI PODACI,KOJE SAM 5-6 GODINA CUVAO TU,VRLO VAZNI,POZDRAV.

dexx
14.09.2011., 21:49
Kao prvo isključi caps-lock.. nije pristojno vikati kad si u društvu :)
kao drugo.. ne uzimaš samo tako prvi Maxtor od 120GB, nego tačno određeni Maxtor od 120GB sa elektronikom koja se 100% poklapa sa tvojim diskom.

Vuk
14.09.2011., 21:49
Male su šanse (da ne kažem nikakve) da ćeš kupovinom delova nešto uspeti da uradiš, samo ćeš dodatno umanjiti mogućnost da čak i stručan servis izvuče podatke sa tog diska. Jedini pametan savet je, ako su podaci zaista bitni i spreman si da platiš profesionalno izvlačenje podataka, da se obratiš odgovarajućem servisu, korisnik gsimon iz ove teme i duksa88 ti mogu pomoći, kontaktiraj ih.

dejan66
16.09.2011., 09:10
SAMO DA NAPOMENEM,DA NE VICEM,IMAM PROBLEM SA VIDOM,ZATO PISEM VELIKIM SLOVIMA,DRMA ME SECER ZESCE,A STO SE TICE HDD,IPAK CU MORATI DA SE OBRATIM U SERVIS,JER SU MI PODACI,ZAISTA VAZNI.

NShappy
16.09.2011., 10:39
Servisi koji spašavaju podatke sa pokojnih diskova su jako jako skupi. A skupi su zbog toga jer korisnik taj posao sam ne može uraditi gotovo nikako, posao je jako pipav a rezultati su neizvesni i u najboljem servisu. Ako su ploče unutar diska zagrebane, nema spasa ni u servisu. Prčkanje nekog nestručnog može samo umanjiti šanse da se podaci spasu. Javi se servisima koji se bave time, ima ih i na ovom forumu pa se probajte nešto dogovoriti.

Ne vredi sada da solim pamet, znam da sada ništa ne pomaže, ali Dejane, važni podaci se nikad, ALI NIKAD ne čuvaju na samo jednom hard disku ma koliko on dobro radio. Kopiranje na flash, CD ili DVD, na drugi HDD ili čuvanje negde na internetu su obavezni za sve podatke koji se gubljenjem ne mogu ponovo nabaviti. Hard diskovi crkavaju, i to mnogo češće nego što mi mislimo.

Jericho
16.09.2011., 11:55
Ne vredi sada da solim pamet, znam da sada ništa ne pomaže, ali Dejane, važni podaci se nikad, ALI NIKAD ne čuvaju na samo jednom hard disku ma koliko on dobro radio. Kopiranje na flash, CD ili DVD, na drugi HDD ili čuvanje negde na internetu su obavezni za sve podatke koji se gubljenjem ne mogu ponovo nabaviti. Hard diskovi crkavaju, i to mnogo češće nego što mi mislimo.

Ne vredi da solis pamet, ali... naucio je covek lekciju i sam, nemoj mu stajati na muku!

dejan66
18.09.2011., 07:38
Slazem se,svaka skola se placa, uvek je nesto prvi put,pa i ovo,ubuduce cu imati sve to u vidu ...

veteha
29.09.2011., 14:39
malo offtopic
Licno poznajem clana "dejan66" i ne zamerajte coveku stvarno ima problema sa vidom, zato i koristi Caps Lock.

Jericho
29.09.2011., 14:44
malo offtopic
Licno poznajem clana "dejan66" i ne zamerajte coveku stvarno ima problema sa vidom, zato i koristi Caps Lock.

Meni licno ne smeta, ali mislim da bi i njemu bilo jednostavnije da poveca prikaz stranice umesto CAPS LOCK. Ctrl + scroll misem, i nema potrebe za "vikanjem" ;)

dejan66
11.11.2011., 10:40
Hvala svima na savetima,nabavio sam elektroniku,hdd sredjen,prebacicu podatke na nov hdd,ovaj je svoje odradio,i ide u penziju,pozdrav.