PDA

View Full Version : Sistem ne moze da se podigne, baterija na ploci?



McPherson
19.02.2010., 13:39
Od jutros se pojavio problem - kada ukljucim desktop kompjuter, on se ukljuci (cuje se ventilator, sijaju lampice), ali uglavnom ne uspeva da podigne nista (crn ekran), a ako uspe da prodje bios deo i stigne do podizanja WIndowsa, onda opet prekine, i pokusava ponovo da podigne sve, bez uspeha (slicno zujanje se ponavlja konstantno, kao da iznova i iznova pokusava isti inicijalni proces).

Da li je ovo problem sa maticnom plocom/baterijom ili nesto drugo? Iz desetak pokusaja uspeo je jednom da udje u Windows, ali se posle nekoliko minuta oborio, i opet stao na pocetku, pokusavajuci bezuspesno da pocne podizanje.

Sve savete i preporuku kako da resim problem (sam, servis) su nasusno potrebne.

Hvala unapred,
Marko

McPherson
19.02.2010., 16:56
Odneo sam kompjuter u servis, tako da tema moze da se ukloni.

lanmi86
19.02.2010., 16:57
Da ne otvaram novu temu, slican problem, samo sto meni komp ne pamti datum i vreme. Tipujem na bateriju da treba da se menja? Ploca je stara oko 3god

Profa63
19.02.2010., 17:09
Da ne otvaram novu temu, slican problem, samo sto meni komp ne pamti datum i vreme. Tipujem na bateriju da treba da se menja? Ploca je stara oko 3god

Potpuno si u pravu!:wave:

[SAJ]ber Kurajber
19.02.2010., 17:21
Baterija ;)

lanmi86
22.02.2010., 09:13
A jel zna neko gde mogu da kupim drugu? Casovnicar?:d

Stojcha
23.02.2010., 10:56
A jel zna neko gde mogu da kupim drugu? Casovnicar?:d

Foto radnje koje imaju opremu u prodaju, radnje sa elektronskim komponentama itd.

neogeo
24.02.2010., 03:57
Kakva crna baterija. Pa nije to auto...

BIOS chip rikavela ili se zaglupeo (izvadi plocu iz kucista, skini sve sa nje (cpu, memoriju, kablove, i golu mobo stavi na antistatik kesu...), izvadi bateriju, premesti jumper u CMOS poziciju, i ostavi da tako stoji min. 24h a po mogucstvu i duze).

Ploca se pali i bez baterije (ona samo drzi snimljena setovanja na BIOS chipu) samo ce pri svakom paljenju ucitavati Default Settings...

;)

lanmi86
24.02.2010., 06:14
Kakva crna baterija. Pa nije to auto...

BIOS chip rikavela ili se zaglupeo (izvadi plocu iz kucista, skini sve sa nje (cpu, memoriju, kablove, i golu mobo stavi na antistatik kesu...), izvadi bateriju, premesti jumper u CMOS poziciju, i ostavi da tako stoji min. 24h a po mogucstvu i duze).

Ploca se pali i bez baterije (ona samo drzi snimljena setovanja na BIOS chipu) samo ce pri svakom paljenju ucitavati Default Settings...

;)

Matori da ti ne kapiras jednu stvar, baterija je otisla i vise ne moze da cuva podesavanja kad nestane struje. Kad god mi je nestala struja, i kad se vratila posle par sati, vreme je bilo ono u trenutku nestanka struje, a ne ono koje je trenutno, i sve pokazuje na bateriju.

neogeo
24.02.2010., 07:25
Matori da ti ne kapiras jednu stvar, baterija je otisla i vise ne moze da cuva podesavanja kad nestane struje. Kad god mi je nestala struja, i kad se vratila posle par sati, vreme je bilo ono u trenutku nestanka struje, a ne ono koje je trenutno, i sve pokazuje na bateriju.

Da... Sorry.
Mator sam pa me sustigla staracka dmenca ;)

milanj
24.02.2010., 08:24
Kakva crna baterija. Pa nije to auto...

BIOS chip rikavela ili se zaglupeo (izvadi plocu iz kucista, skini sve sa nje (cpu, memoriju, kablove, i golu mobo stavi na antistatik kesu...), izvadi bateriju, premesti jumper u CMOS poziciju, i ostavi da tako stoji min. 24h a po mogucstvu i duze).

Ploca se pali i bez baterije (ona samo drzi snimljena setovanja na BIOS chipu) samo ce pri svakom paljenju ucitavati Default Settings...

;)

Sad sam skapirao, covek je ocigledno mislio da je baterija vezana za resenje problema iz prvog posta pa se zato cudi da zbog baterije ne moze da se ukljuci racunar. Baterija je bila odgovor na problem sto ne pamti podesavanja za vreme kod drugog korisnika, ne kod ovog iz prvog posta. A ne znam bas da li mora da stoji jumper na restu minimum 24h....

Suhoj09
27.02.2010., 01:32
A ne znam bas da li mora da stoji jumper na restu minimum 24h....
posle toliko vremena sigurno ce se resetovati BIOS, to ti je da budes siguran "od viska glava ne boli" :d

Porfirije
27.07.2011., 22:02
kod mene je bio problem baterija.kada sam je zamenio bolje mi radi i mis i racunar kompletno.napon je spao na samo 3.02v.simptomi su bili crn ekran a racunar radi nesto;kad bih ga resetovao poceo bi normalno da podize sistem.na tri racunara je tako resen problem