PDA

View Full Version : Gde platiti Telenor racun, brzo proknjizenje?Strana : [1] 2

Septimus
30.12.2009., 05:04
Dakle, u kojoj banci platiti Telenor racun da bi bio proknjizen isti dan?

Cini mi se da Posti treba barem 2 dana za to..

DusaN
30.12.2009., 05:52
gde god da platis, isti dan nece biti proknjizen

svetozar
30.12.2009., 06:59
Evo jedan savet da se osiguraš da te neće isključiti dok se ne proknjiži uplata:
Zaštita od isključenja.
Aktivira se na portalu Moj Telenor (https://www.telenor.rs/portal/korisnicki/zastita_iskljucenje.php).
Nisam koristio ovu mogućnost, tako da ne mogu da ti kažem da li je potrebno sačekati poruku o dugovanju, ali te ništa ne košta da probaš.
Evo info o ovome:


Zaštita od isključenja
Na Telenor on-line korisničkom servisu, u okviru portala Moj Telenor, možete se zaštititi od isključenja.

Nakon prve SMS poruke koja sadrži informacije o Vašim dugovanjima, na portalu Moj Telenor možete izvršiti zaštitu od isključenja. Ovu uslugu možete koristiti od momenta dobijanja SMS poruke o dugovanju, pa sve do momenta prijema SMS poruke sa informacijom o isključenju.

Koraci zaštite od isključenja:

1. Korisnik je primio prvu SMS poruku sa obaveštenjem o terminu isključenja
2. Korisnik plaća račun
3. Pre potvrde o izvršenoj zaštiti, korisnik iz padajućeg menija bira razlog kašnjenja, odnosno jedan od ponuđenih razloga kašnjenja
4. Nakon izvršene zaštite, korisnik dobija informaciju na WEB-u da je broj zaštićen, kao i SMS poruku iste sadržine.
5. Aktivnost zaštite od isključenja biće zavedena u istoriji pretplatničkog broja.

Korisnik zaštitu od isključenja može izvršiti samo jednom u obračunskom periodu. Nakon izvršene zaštite od isključenja, korisnik podleže redovnoj proceduri koja podrazumeva praćenje proknjižene ili neproknjižene uplate. Ukoliko u narednih 96 sati uplata ne bude proknjižena, korisnik dobija SMS poruku sa obaveštenjem da će broj biti isključen.

zALFex
30.12.2009., 08:15
Telenor ima račun u Raiffeisen banci, tako da kada se plati tamo (nema provizije), pare su odmah na računu, ali će Telenor to svakako proknjižiti tek sutra, odnosno u ponedeljak ako uplatiš u petak.

Turbo
30.12.2009., 08:33
U Rai-sen banci nema ni provizije i proknjizava se "sledecim clearingom" znaci ako se uplati do 4, proknjizava se isti dan, e sad pitanje je kada Telenor povlaci podatke, mozda tek izvodom sutradan...

Posta SVAKU uplatu vrti 2-3 dana...

turbo

Bane R
30.12.2009., 08:37
Posta je stvarno najsporija, ali cini mi se da kada je rec o Telenor racunu, da posle placanja u posti, vec sutra od Telenora dobijem sms da je sve namireno.

The Stig
30.12.2009., 08:42
Tako je meni bilo sa MT:S-om, kad su me jednom isključili, danas uplatim u pošti, sutra MT:S dobije info da je uplaćeno i uključi.

Antonio
30.12.2009., 10:50
Pošta je na daleko poznata po tome što zna da zadrži sredstva par dana pre nego što ih proknjiži. Komercijalnoj banci se dešava da joj treba 24 časa ali ne uvek.

Više puta sam imao problema sa jednima i drugima i na kraju sam prestao da koristim njihove usluge.
Poslednja ispala u pošti je bila ta da sam predposlenjeg dana roka za plaćanje računa platio net provajderu. Posle dva dana pogledam na portalu provajdera i vidim da sredstva nisu legla. Pozovem ih i kažem da sam platio račun, zamolio ih da mi ne isključuju net i da ću im poslati kopiju uplatnice. Našta su u korsničkom servisu samo konstatovali: Vi ste sigurno platili preko pošte, dobro će biti ako pare legnu za 5 dana.
Kada sam potvrdio da sam u pošti platio rekli su mi da nema potrebe da im šaljem kopiju uplatnice i da neće isključivati net jer pošta zadržava sredstva par dana.

Ostale banke to knjiže gotovo trenutno.

945
30.12.2009., 11:12
Meni kad su par puta iskljucili broj zbog kasnjenja, odmah nakon uplate sam zvao 9863 i rekao da sam uplatio racun - uvek mi ukljuce broj istog trenutka, iako nemaju evidenciju o uplati, a sms o izmirenim obavezama stigne tek dan,dva kasnije.

Septimus
30.12.2009., 14:32
Jeste, Telenor ima racun u Raiffu - broj racuna pocinje sa 265-....

Inace, u Telenoru mi rekose da nece iskljucivati duznike do 5-6 januara.

2kmilos
30.12.2009., 18:31
Ne zadrzava Posta sredstva, vec to radi POSTANSKA STEDIONICA.

djpaan
02.01.2010., 15:21
Cudi me sto ima toliko negativnih iskustava sa postom. Ipak mislim da je u pitanju banka primaoca. Pouzdano znam da je posta jedina organizacija koja ima kliring koji radi 24 sata, sto sa ostalim bankama nije slucaj.

Sve banke rade kliring tri puta dnevno (u 11, u 13 i u 16) osim ako nije drugacije naznaceno. Znaci ako vi platiti u posti kasnije, oni urade kliring ka banci primaoca ali ako se to desava posle 16h onda se ta sredstva nece videti...

Meni se desavalo da kliring pojedine banke rade i po 3 dana sto je apsolutno neprihvatljivo iajuci u vidu da je provizija uzasno vremena...

rastafarian
02.01.2010., 15:27
pa ne znam kakva su ti iskustva ali posta je stvarno najgora "vrte" pare uvek po par dana, a sto se tice iskljucenja nece jos . . .

MagicMaster
02.01.2010., 18:17
Ja u poštu nisam ušao godinama ....

SVE plaćam u banci, sačekam sve račune, pa u agro-banku .... usput mi je do posla, i provizija je 10 dinara po uplatnici, tako da za 10ak računa platim 100 din ukupne provizije, a to je ništa ..... obzirom na gužvu, plaćanje parkinga ispred pošte, ljubaznosto službenika i perioda koji treba da uplata "prodje" ...

Plavimost
02.01.2010., 18:19
Placam u Pirana menjacnicama - nikad nema guzve, provizija je 10-20 din i prodje za dva dana, isto kao svuda - samo sto ne cekam u redu kao u banci/posti.

cozmo
02.01.2010., 18:26
E-banking je keva za sve to. Tacno vidis kad je nalog poslat i stize mi izvestaj i sms-om ,)

Naravno, provizije su smesne (2-3 dinara...)

Septimus
02.01.2010., 18:34
Jeste keva ali papir je papir :) Jbga, srbistan je ovo, setite se Infostan cimanja ove godine :)

vladat1
02.01.2010., 18:37
Dakle, u kojoj banci platiti Telenor racun da bi bio proknjizen isti dan?

Cini mi se da Posti treba barem 2 dana za to..

U Upravi za trezor

mala provizija i brz kliring

kibicer
02.01.2010., 23:40
Jeste keva ali papir je papir :) Jbga, srbistan je ovo, setite se Infostan cimanja ove godine :)

Ja mislim da je baš zato najbolja opcija online banking. Tada je transakcija odgovornost banke.
Kad te tako cimne infostan, samo proslediš scan banci, mailom, i slobodno zaboraviš na to.

Formalno, nema ama baš nikakve razlike da li si poslao nalog online, pa nemaš papirni dokaz, ili imaš račun overen na šalteru banke. Da Infostan, recimo, nema proknjiženu uplatu, tvoj overeni papir ih ne bi zadovoljio - uputili bi te na banku, da sam tamo reklamiraš i juriš. Što je verovatno u redu - sam biraš posrednika u plaćanju.

Off:
Ja sve plaćam online. U Intesi prvih pet naloga u mesecu je bez provizije, svaki naredni 15 din fiksno.
Ranije sam bio u Komercijalnoj - kod njih bilo jeftinije - naplaćivali su proviziju za svaku transakciju, tačno 0.2%, dakle nije postojala minimalna provizija. Ne znam kako je sada, napustio sam ih jer su im šalterske službe očajne. Nedostaje mi njihov e-banking, mnogo je bolji od Intesinog.

djpaan
04.01.2010., 07:04
Jeste keva ali papir je papir :) Jbga, srbistan je ovo
jeste off i treba da ide u temu elektronske licne karte ali mislim da je korisno u objasnjavanju ZASTO je neophodno imati papirni trag.

Trebala mi je fotokopija licne karte (imam novu sa cipom, dakle bez adrese na lk) i to overena. Dakle fotokopija licne karte mi nije dovoljna jer se ne vidi adresa. Posto doticna sluzba nije htela da se cima ocitavanjem lk i ostalim, vec je to trazila od mene, otisao sam u opstinu Zvezdara da mi oni iscitaju lk i da mi isti papir overe.

Naime, nakon konsultacija sa sefom, pa sa njegovim sefom, zakljuceno je da je papir koji se odstampa na osnovu podataka iz cipa NIJE :wall: zvanicna informacija i da se NE MOZE overiti. Resenje je bilo fotokopija lk i zaheftana ocitana stranica, a pecat stoji samo na fotokopiji lk koja zapravo to nije. Konfuzno zar ne? E sad zamislite kako izgleda kada pokusavate da dokazete da ste nesto platili online bankingom :)

cozmo
04.01.2010., 07:44
E sad zamislite kako izgleda kada pokusavate da dokazete da ste nesto platili online bankingom :)

Nikakav problem, u banci dobijes izvod i uplatnicu, a mogu da overe ako treba. Trebalo mi jednom...

kibicer
04.01.2010., 08:48
^ mislim, čak ni to. Banka dalje preuzima komunikaciju sa onim koji potražuje lovu, bar tako je bilo u mom slučaju

PJ
04.01.2010., 14:57
djpaan, kada odštampaš LK preko Čelik-a, na dnu stranice ostaje sasvim dovoljno mesta da napraviš kopiju obe strane LK plastike.

Meni je za jednu državnu instituciju bila potrebna potvrda o uplati koju sam izvršio nekoliko dana ranije preko online. Prepisao sam broj transakcije (ili može i samo datum, iznos, primalac), otišao u prvu Intesa ekspozituru, devojčica na šalteru printnula potvrdu, udarila pečat i sve rešeno.

Što se knjiženja uplata ka Telenoru tiče, najbolje je pogledati listing uplata na Portalu. Knjiženje je skoro uvek danas za sutra tj. danas za prvi radni dan.
Čini mi se da sam 1 ili 2 puta primetio (i to je bilo odavno) da je period knjiženja duži od 24h...

skydiver
04.01.2010., 17:13
Kod Intese može i sa onog njihovog portala da se ištampa uplatinca, odnese u Intesu oni lupe "štambilj" i nosiš gde treba. Ovo bi trebalo svi da prihvataju kao validno, a i u slučaju da izgubiš papir uvek možeš da ga opet ištampaš, što nije baš moguće kada se plaća klasičnim putem.

djpaan
05.01.2010., 01:42
djpaan, kada odštampaš LK preko Čelik-a, na dnu stranice ostaje sasvim dovoljno mesta da napraviš kopiju obe strane LK plastike.


NIje moglo, pitao sam i to :) Jednostavno, mene frapira cinjenica kako nesto moze da se tretira kao nezvanicna informacija ako se nalazi u cipu koji upisuje zvanicna institucija :) ali mislim da smo otisli vec suvise u off...