PDA

View Full Version : Windows 7 - instalacija, aplikacije, sistemski problemi



Strana : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 [153] 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275

vkozomar
08.10.2009., 11:13
Umesto tog WinAmp-a probaj Foobar koji po meni nudi bolju reprodukciju i kvalitet zvuka

Zak81
08.10.2009., 12:30
Reinstalirao sam i zasad radi bez pucketanja. Videcemo kako ce raditi posle restarta.
Ali u Winampu i dalje mi nerade svih 6 zvuchnika. Na dva prednja bez basa je zvuk odvratan.

Podesi ovde na 5.1 i u config (prvi listic) u FFDshow audio config podesi 3/2/1

http://www.dodaj.rs/f/20/QB/3VICrTDz/810.png

http://www.dodaj.rs/f/1Q/x6/NBHvJwA/8101.png

gordan84
08.10.2009., 13:43
Umesto tog WinAmp-a probaj Foobar koji po meni nudi bolju reprodukciju i kvalitet zvuka


Does foobar2000 sound better than other players?

No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of the other mainstream players are capable of doing the same by now.


http://www.foobar2000.org/FAQ

vkozomar
08.10.2009., 15:08
foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards

hajde molim te probaj pa mi reci razliku, ja vec godinama ne slusam taj winamp ;) mozda zbog moje zvucne ali kvalitet je bolji ... dal je subjektivno ili nije ...

kUdtiHaEX
08.10.2009., 17:34
Ja imam 2 pitanja:

1. Da li je moguce ugasiti senku iza menija a ne ubiti istovremeno senku iza prozora? Mnogo me zraci ta izometrijska Windows 95 senka ispod menija a opet ne bih da izgubim senke ispod prozora.

2. Problem - sveze instaliran W7 Pro licencni, kada se upali dobije IP adresu od rutera ali nece na net. Ako uradim disable/enable mreznog adaptera sve proradi ok i tako moram svaki put. U cemu moze biti problem? Sve drajvere sam uredno instalirao.

trenje
08.10.2009., 17:58
2. Da nema možda driver update na Windows Updateu za mrežnu? Meni je odmah posle instalacije ponudio nov drajver za mrežnu, pa to možda može da reši tvoj problem.

kUdtiHaEX
08.10.2009., 18:18
Nema, koristim drajver za Vistu 64bit i mnogo me nervira.

castor
08.10.2009., 19:19
Kutija, jesi li probao da isključiš ono setovanje Show shadows under menus?

Control Panel -> Personalisation -> Window Color and Appearance -> Effects -> Show shadows under menus checkbox

voodoons
08.10.2009., 20:04
2. Problem - sveze instaliran W7 Pro licencni, kada se upali dobije IP adresu od rutera ali nece na net. Ako uradim disable/enable mreznog adaptera sve proradi ok i tako moram svaki put. U cemu moze biti problem? Sve drajvere sam uredno instalirao.

problem je definitivno do drajvera mrezne, nadji noviji, bolji.. Koja je mrezna u pitanju?

zeljko
08.10.2009., 20:13
Nema, koristim drajver za Vistu 64bit i mnogo me nervira.

22 Oktobra ja ocekujem brdo updatova za Windows 7...ja imam problema sa lagom pri upisu na drugi HDD a vidim dosta njih se zale i na mrezne probleme...

kUdtiHaEX
08.10.2009., 20:23
Kutija, jesi li probao da isključiš ono setovanje Show shadows under menus?

Control Panel -> Personalisation -> Window Color and Appearance -> Effects -> Show shadows under menus checkbox

To gasi sve senke, probao sam.

kUdtiHaEX
08.10.2009., 20:25
problem je definitivno do drajvera mrezne, nadji noviji, bolji.. Koja je mrezna u pitanju?

Isto se ponasa sa W7 drajverima i sa Vista 64 drajverima. U pitanju je Atheros L1e, bar tako pise na žAsus sajtu.
Skidam upravo drajvere sa Atheros sajta pa cemo videti.

trenje
08.10.2009., 20:46
Ja imam Atheros L1 Gigabit Ethernet i sve radi kako treba sa drajverom sa Windows Update-a.

voodoo_
08.10.2009., 20:50
Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller, Asus P5QPL-AM, drajveri sa sajta, sve radi.

kUdtiHaEX
08.10.2009., 21:28
Sad sam uradio update drivera preko WU i za sada je ok:)

Jel postoji nacin da se VirtualPC prevari kada je hadrverska virtruelizacija u pitanju? Q8200 koji imam ne podrzava hardverski VT i onda ne mogu da koristim XP mode a mnogo mi treba.

Mixa032
08.10.2009., 22:25
Instalirao sam Nero 7 na silu, naravno nece da radi i sada ne mogu da ga obrisem, probao sam i rucno i sa CCleanerom i sa Uninstall tool-om i nista. I'm burning:mad: :D :D :D

A ne mogu da instaliram novi Nero dok ne obrisem ovaj...

Thierry Henry
09.10.2009., 03:55
Sad sam uradio update drivera preko WU i za sada je ok:)

Jel postoji nacin da se VirtualPC prevari kada je hadrverska virtruelizacija u pitanju? Q8200 koji imam ne podrzava hardverski VT i onda ne mogu da koristim XP mode a mnogo mi treba.

Ja mislim da ne moze jer sam citao za moj 7200 koji isto ne podrzava i jednostavno ne moze x64 da se instalira na bilo koji od tools-a(vmware,virtual box,virtual PC).


Instalirao sam Nero 7 na silu, naravno nece da radi i sada ne mogu da ga obrisem, probao sam i rucno i sa CCleanerom i sa Uninstall tool-om i nista. I'm burning:mad: :D :D :D

A ne mogu da instaliram novi Nero dok ne obrisem ovaj...

Nadji Your Uninstaller 2009 i skinuce ga on najverovatnije.

Catch 22
09.10.2009., 08:35
Instalirao sam Nero 7 na silu, naravno nece da radi i sada ne mogu da ga obrisem...

A da probaš zvanični alat za tu namenu: Nero 7 CleanTool (http://www.nero.com/enu/support-nero7-tools-utilities.html)?

Mixa032
09.10.2009., 09:23
Hvala. Evo skinuo sam ga sa Nero 7 Clean Tool :)

chemer
09.10.2009., 10:41
nisam jos instalirao win7, uradicu to ovih dana
a imam jedno pitanje za one koji su to vec ucinili
zanima me da li postoje valjani drajveri za nvidia graficke sa kojima mozes
namestiti da ti ide full screen na tv-u kada se pusta neki video fajl
mislim da se to zvalo overlay ili full-screen video

hvala

zeljko
09.10.2009., 11:07
nisam jos instalirao win7, uradicu to ovih dana
a imam jedno pitanje za one koji su to vec ucinili
zanima me da li postoje valjani drajveri za nvidia graficke sa kojima mozes
namestiti da ti ide full screen na tv-u kada se pusta neki video fajl
mislim da se to zvalo overlay ili full-screen video

hvala

cini mi se da je tu opciju NV izbacila iz drajvera davnoooo, a i pod win7 forsira se ukidanje overlay prikaza..

chemer
09.10.2009., 11:18
cini mi se da je tu opciju NV izbacila iz drajvera davnoooo, a i pod win7 forsira se ukidanje overlay prikaza..

i ja mislim tako...
zato na xp-u jos uvek koristim neke stare drajvere...

da li postoji neko alternativno resenje za to ?

Mixa032
09.10.2009., 18:21
Jel neko uspeo da natera stampac HP LJ1000w da radi na Win7?

Na zvanicnom sajtu stoji da ne pruzaju podrsku za Win7 i da se proba preko Windows update.

To sam probao i Win ne moze da nadje driver.

DaPimp
09.10.2009., 18:41
windows xp mode .... ne mogu se instalirati adobe aplikacije :( Ako nekome zatreba ....
A na sedmici x64 nece ps, i samo ps iz celog adobe paketa, da mi se instalira .... probao sam sve i jedan rls ali njet. Sem onog trial-a sa adobe.com

Ima li neko slican problem ?

Mixa032
09.10.2009., 19:02
I da odgovorim, mozda ce nekom trebati:

Instalacija HP LaserJet 1000w:

Skinut "basic plug&print" driver sa linka:
Basic driver za LJ 1000w (http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=US&swItem=lj-1230-5)

BTW: Malo im je vrljav sajt, jedva sam uspeo da pronadjem, kada se unese model stampaca i OS izbaci nesto sasvim trece... a ovaj driver ne nudi...