PDA

View Full Version : razvod kablovske po stanu



Strana : [1] 2

Sasa
26.09.2008., 20:54
kablosku koristim trenutno na jednom mestu u stanu.
Hocu da je prespojim na jos 2 mesta, da bude ukupno 3.

Sta mi treba ?

Nesto sam kopao i nasao par stvarcica, no ne znam bas cemu sluze :D.

Evo je slika :

http://img213.imageshack.us/img213/9359/DSC04024.th.jpg (http://img213.imageshack.us/my.php?image=DSC04024.jpg)

Ono levo je splitter, ok znam sta je. No cini mi se da je neki obican, tj.. kada se iskoristi snaga signala se deli sto dovodi do pada kvaliteta...

High Pass Filter 85, komada 2
- cemu ovo sluzi ?
Jos pise 85-1000MHz.

Trece je Spaun pojacalo ako se ne varam, modem HNV 20 FPE. Mislim da je uz to bio i neki strujni adapter ali to sam verujem zagubio.

http://img213.imageshack.us/img213/4612/DSC04019.th.jpg (http://img213.imageshack.us/my.php?image=DSC04019.jpg)

Jel moze se ovo za nesto iskoristi ?
Da dokupim sta ? Ili gde da kupim kompletno resenje ?

Hvala, pozdrav

playerPA
26.09.2008., 21:19
ja sam kupio 3-way splitter na buvljaku za 100 din i radi bez vidljivog gubitka signala :)

bobiska
26.09.2008., 21:25
Najbolje da zaboravis na to sta imas. Sve sta ti treba je ovo (http://satelitskeantene.com/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,96/category_id,22/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,315/) , ali sa 3 izlaza, imas na istom sajtu ali nema slika za taj model, pa sam ti dao ovaj link. Kosta 800 kinti + city express, ovo-ono...
Meni radi fenomenalno, idem na 5 tv-a (uz dodatne splitere) i svuda je slika ista, tj. odlicna, a bila je uzasna. Mozes da prodjes i jeftinije - buvljak, bg elektronik...ali mogu s tobom da podelim iskustvo samo za ovaj uredjaj.
Naravno, uz njega ce ti trebati kablovi, konektori...ali to i sam znas. Pozz.

dr.Tiristor
26.09.2008., 22:35
kablosku koristim trenutno na jednom mestu u stanu.
Hocu da je prespojim na jos 2 mesta, da bude ukupno 3.

Sta mi treba ?

Nesto sam kopao i nasao par stvarcica, no ne znam bas cemu sluze :D.

Evo je slika :

http://img213.imageshack.us/img213/9359/DSC04024.th.jpg (http://img213.imageshack.us/my.php?image=DSC04024.jpg)To je pojacavac, ne treba ti. Vrati ga u fioku.


Ono levo je splitter, ok znam sta je. No cini mi se da je neki obican, tj.. kada se iskoristi snaga signala se deli sto dovodi do pada kvaliteta...

High Pass Filter 85, komada 2
- cemu ovo sluzi ?
Jos pise 85-1000MHz.Ti filteri se stavljaju da izoluju tv od internet signala.
Ako se ne stave moze doci do prekida, smetnji, nekada modem nece da se cable-uje. Nikako ga ne stavljati pre modema jer se nikada nece cable-ovati.



Jel moze se ovo za nesto iskoristi ?
Da dokupim sta ? Ili gde da kupim kompletno resenje ?

Hvala, pozdrav
Nista ti tu ne treba, sem ako nemas sbb net.
Jel imas sbb net??? Vrlo bitno pitanje.

Ako nemas, onda idi u neku prodavnicu kupi trojku, to je razvodnik sa tri izlaza, kupi dzekove [krimpove] i vezes. To ti je cela nauka.

dr.Tiristor
26.09.2008., 22:37
Najbolje da zaboravis na to sta imas. Sve sta ti treba je ovo (http://satelitskeantene.com/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,96/category_id,22/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,315/) , ali sa 3 izlaza, imas na istom sajtu ali nema slika za taj model, pa sam ti dao ovaj link. Kosta 800 kinti + city express, ovo-ono...
Meni radi fenomenalno, idem na 5 tv-a (uz dodatne splitere) i svuda je slika ista, tj. odlicna, a bila je uzasna. Mozes da prodjes i jeftinije - buvljak, bg elektronik...ali mogu s tobom da podelim iskustvo samo za ovaj uredjaj.
Naravno, uz njega ce ti trebati kablovi, konektori...ali to i sam znas. Pozz.
Daj bre, nema potrebe da daje tolike pare za nesto sto mu nije potrebno.
I da ima 5 tv-a u kuci, i da mu signal jeste slab, lepo zovne sb, oni dodju, premere, ako treba pojacaju i to je to.
Nije njegov posao da kupuje pojacivace...

Sasa, uzmi trojku kao sto sam ti rekao i vezi, i nemas problema.

Shang Tsung
26.09.2008., 22:45
@Tiristor:
Sto se tice ovih filtera za razdvajanje tv od internet signala; gde se to tacno vezuje, i za sta? Kod devojke imam sbb kablovski internet i cesto se desava da ne moze da se konektuje. Jel to moze biti do toga?

dr.Tiristor
26.09.2008., 22:57
Slika... Tako se vezuje.

http://i38.tinypic.com/2mpkjt3.jpg

Moguce da je zbog toga, ali moguce i da je do lose krimpovanih kablova, losih kontakata, lomljenog kabla... Moze biti 100 uzroka. U krajnjem slucaju probaj da prebacis sa lan-a na usb.

Sasa
27.09.2008., 00:05
Hvala

Nemam net, samo TV.

Nego, ok, spliter na 3.
Jel ima nesto da nije najjeftinije, na buvljaku ?
Ima li nesto da se da 10 evra vise i da je bolje ?


Pozivanje operatera nije opcija. Ja kupujem sve sto treba, takav deal imamo :)

dag
27.09.2008., 00:34
Pozivanje operatera nije opcija. Ja kupujem sve sto treba, takav deal imamo :)

Reci lepo odmah da imaš FTA kablovsku. :D

dr.Tiristor
27.09.2008., 00:37
Jel ima nesto da nije najjeftinije, na buvljaku ?Verovatno.

Ima li nesto da se da 10 evra vise i da je bolje ?Mislim... Imam ja jedan, ako hoces za 20 :D
Vidi, ja kada radim, ja u celoj kuci sve do modema postavljam nove splitere, koji su kao, bolji, idu do 1GHz.
Ustvari, nije to moja volja, nego se tako radi u firmi.
Pa ako hoces, trazi te, cena im je mozda za 50-ak dinara skuplja.

Shang Tsung
27.09.2008., 08:13
Slika... Tako se vezuje.

http://i38.tinypic.com/2mpkjt3.jpg

Moguce da je zbog toga, ali moguce i da je do lose krimpovanih kablova, losih kontakata, lomljenog kabla... Moze biti 100 uzroka. U krajnjem slucaju probaj da prebacis sa lan-a na usb.

Hvala na pojasnjenju. Trenutno je modem na usb zapravo, a lan karta na ploci je izgleda riknula (posto je windows ne detektuje kad se instaliraju drajveri za plocu) pa ne mogu da probam drugacije.

sikili
27.09.2008., 09:21
Po meni je ovo je ipak bolje resenje ;)
Spliter za tv moze da bude i sa 2 i sa 4 out-a (nije toliko bitno) ali je jako vazno da za modem da ako ne moze da ide direktno onda da ide sa splitera s 2 out-a
Ovo vazi za SBB

http://i75.photobucket.com/albums/i305/sikili/Graphic1.jpg

Sasa
27.09.2008., 11:04
Reci lepo odmah da imaš FTA kablovsku. :D

;)

Posto nemam net, uzecu "pojacani spliter", samo da nadjem neku bolju firmu.
Snob sam, sta cu :)

pozdrav

velko
27.09.2008., 14:57
Evo kako sam odradio kod sebe. Pokupio od kolege alat, kablove, konektore, splitere. Rekao mi je da je ok kvalitet. Ja se ne zalim, dobio sam daleko bolju sliku nego sto je to bio slucaj sa kablovima koje je postavio sbb. Najvaznije je lepo krimpovati kabl i imati kvalitetne konektore, verujem da bilo koji normalan spliter zavrsava posao.

bobiska
27.09.2008., 18:40
;)

Posto nemam net, uzecu "pojacani spliter", samo da nadjem neku bolju firmu.
Snob sam, sta cu :)

pozdrav
Rekao sam ti sta ti je ciniti.

sikili
27.09.2008., 21:10
@velko, da li znas ili neko drugi, gde ima da se nabave ti PCT-TRS-6 konektori.
To su novi koje sada ugradjuju ovi sa SBB

http://i75.photobucket.com/albums/i305/sikili/Untitled-1.jpg

velko
27.09.2008., 21:26
Nemam pojma, pitacu kolegu. Za ove druge konektore na slici koju sam okacio ti trebaju i posebna kljesta za krimpovanje. Samo da znas.

dr.Tiristor
27.09.2008., 21:34
;)

Posto nemam net, uzecu "pojacani spliter", samo da nadjem neku bolju firmu.
Snob sam, sta cu :)

pozdravAjde mi samo objasni za cega ce ti pojacava signala, ali neki konkretni razlog?


Evo kako sam odradio kod sebe. Pokupio od kolege alat, kablove, konektore, splitere. Rekao mi je da je ok kvalitet. Ja se ne zalim, dobio sam daleko bolju sliku nego sto je to bio slucaj sa kablovima koje je postavio sbb. Najvaznije je lepo krimpovati kabl i imati kvalitetne konektore, verujem da bilo koji normalan spliter zavrsava posao.
Nemoj buniti coveka bez potrebe, rekao je da nema net, a to na tvojoj slici je GIS, koji se po stanbenim objektima koristi iskljucivo za internet.

@velko, da li znas ili neko drugi, gde ima da se nabave ti PCT-TRS-6 konektori.
To su novi koje sada ugradjuju ovi sa SBB

http://i75.photobucket.com/albums/i305/sikili/Untitled-1.jpgZanimljivo, ove jos nisam vidjao, mi ih u firmi nemamo, koristimo neke obicne, ali su ok, i za montazu i za upotrenu.

danijel00
28.09.2008., 06:47
gde kupiti filter za one koji imaju internet, a ne cekati sbb da dodje da poveze (i naplati tonu para...)?
ns pls...

bobiska
28.09.2008., 08:31
Ajde mi samo objasni za cega ce ti pojacava signala, ali neki konkretni razlog?

Nisi mene pitao, ali posto sam imao konkretan razlog, cisto eto da se zna da moze da zatreba. Posto imam 5 tv-a nezgodno rasporedjenih, morao sam da ih razvedem sa vise splitera. To je toliko slabilo signal (koji je verovatno vec doveden oslabljen), da nije licilo ninasta. Posle uvodjenja pojacavaca, sve je bljesnulo. Usput, nisam ni kod koga video tako dobar ulazni signal, da mu na 3. tv-u slika bude kao na 1.

dr.Tiristor
28.09.2008., 11:30
Da ali njemu treba na 3 tv-a, sasvim je dovoljno da stavi spliter, ja ne znam zasto se na benchu svaka sitnica komplikuje?

dr.Tiristor
28.09.2008., 11:31
gde kupiti filter za one koji imaju internet, a ne cekati sbb da dodje da poveze (i naplati tonu para...)?
ns pls...

A sta ce ti samo filter?

bobiska
28.09.2008., 15:24
Da ali njemu treba na 3 tv-a, sasvim je dovoljno da stavi spliter, ja ne znam zasto se na benchu svaka sitnica komplikuje?
Covek ipak insistira na pojacavacu, verovatno ima razlog, tako da ne vidim komplikaciju. Ako mu je jak signal, nek` stavi samo spliter, uostalom njegova stvar.

danijel00
28.09.2008., 15:41
tiristor kako mislis sta ce mi filter? nema nigde da se kupi... kod druga je kabl prvo razveden u jednoj sobi (jos ranije) i onda je razveden ponovo u drugoj i tu u drugu je stavljen filter, ali u prvu nije... i sad kad se koristi net u prvoj sobi je haos na tv-u... decko naravno nije imao pojma da treba filter da mu se montira a sbb montera je totalno bolelo uvo da proverava do izlaza iz stana da li je mozda jos nesto prikaceno... sbb nece da proda filter, nema nigde da se kupi (ni kod ovih sto rade totaltv ili sto prodaju sattv inace...), a iz sbb-a vec nedelju dana obecavaju da ce doci, al eto nikako |(

dr.Tiristor
28.09.2008., 18:33
Covek ipak insistira na pojacavacu, verovatno ima razlog,

;)
Snob sam, sta cu :)

:D:D:D

tiristor kako mislis sta ce mi filter?Kontao sam da nesto drugo hoces...

Pazi, moraju monteri da izadju, samo pitanje je kada ce stici...