PDA

View Full Version : mts 3G net, iskustva korisnika



Strana : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

corwyn
26.12.2007., 13:37
Kao sto nazliv kaze interesuju me (sveza) iskustva korisnika mts 3G neta. Posto je mts snizio cene i nudi data karticu za 99din a ja ne mogu da se docepam niti jednog drugog neta :wall: , razmisljam o ovoj opciji. Uklapam se u 1GB mesecne potrosnje tako da mi i nije skupo tih 900 + pdv koliko traze. Zanima me kolika je brzina, pokrivenost i opsti utisci.

IzNoGooD
26.12.2007., 14:49
brzina ako imas 3G signal - 1.8Mbps

ako nemas - 238kbps

samo veci gradovi pokriveni sa 3G signalom, ali ne svi delovi grada.

za surf ok, za download manje ok, ogranicen pristup nekim sajtovima: microsoft, windowsupdate, itd...

u svakom slucaju, zerice bolje od dial-upa

corwyn
26.12.2007., 15:08
brzina ako imas 3G signal - 1.8Mbps

ako nemas - 238kbps



Hvala na odgovoru. A koji je odnos upload/download?

IzNoGooD
26.12.2007., 16:50
nisam primetio/merio, mada mislim ni da nema smisla, jer protok nije "kontinualan" nego nekako "burst", ko da ima nekih problema u rutiranju gde da vrati pakete...

btw, imao sam velikih problema sa stranicama koje imaju JavaScript, jer ne detektuju da sam nesto uneo u neko polje, pa mi ne otvara dalje opcije...

corwyn
27.12.2007., 08:16
Hvala IzNoGooDe. Mislim da cu uzeti najslabiji paket pa da vidimo kako to cudo radi.

novakno1
05.01.2008., 12:10
ako si uzeo kazi kako funkcionise, ja planiram da uzmem sa pcmcia karticom za lap-top, mislim da je cena vise nego odlicna.. jer tako negde se krece i ADSL koji ide po protoku (mada ne znam zasto bi to neko uzimao za 300din vise ima flat,ali...)
jedino sto moze da bude glupo je to gubljnje paketa, onda ti vise trosi od protoka, a i sporije je...
jel se prenose Mb (nisam uspeo da saznam, a nigde ne pise => verovatno ne,a?)

nidza
05.01.2008., 13:43
Uzmi od nekog 3G aparat i vidi kako ti šljaka po lokacijama gde se obično nalaziš, pre nego što zađeš u celu priču. Tamo gde ima dobrog signala radi poprilično kako treba.

IzNoGooD
05.01.2008., 19:18
a tamo gde ga nema... teska pusiona...
takodje, desi se da ne otvara neke sajtove...

corwyn
08.01.2008., 12:03
Narucio sam pre desetak dana preko mts ekspresa i jos nije stiglo. Sta bi bilo da nije ekspres? :-) U svakom slucaju javljam utiske cim dobijem.

svetozar
11.01.2008., 07:19
Da li neko može da mi kaže da li je kartica za notebook PCMCIA tip I ili tip II?!
Zvao sam Mts, ali oni neznaju...

nidza
11.01.2008., 08:59
Verovatno tip I, II su valjda one debele? Nagađam, ne znam sigurno, samo nema razloga da bude II. Ispravite ako grešim.

svetozar
11.01.2008., 10:24
Mislio sam na ovo:
http://www.shopfloorautomations.com/images/dimensions_annotated.png
Express card (na desnoj slici leva kartica) zove se još i PCMCIA type II, dok je na levoj slici klasična PCMCIA (type I) kartica.

IzNoGooD
11.01.2008., 11:02
Uredjaj je iskljucivo PCMCIA i to Type II (Type-II PC Card devices feature a 16- or 32-bit interface. They are 5.0 mm thick) i trazi podrsku za CARDBUS.

mislim da kod MTSa ne postoje u Express card varijanti...

@svetozar
mislim da si malo pobrkao: Express card je nov standard koji treba da zameni PCMCIA, a postoji vise verzija PCMCIA
http://en.wikipedia.org/wiki/ExpressCard
http://en.wikipedia.org/wiki/PC_Card

svetozar
11.01.2008., 12:27
Uredjaj je iskljucivo PCMCIA i to Type II (Type-II PC Card devices feature a 16- or 32-bit interface. They are 5.0 mm thick) i trazi podrsku za CARDBUS.

mislim da kod MTSa ne postoje u Express card varijanti...

Hvala na odgovoru, to je informacija koju sam tražio.


@svetozar
mislim da si malo pobrkao: Express card je nov standard koji treba da zameni PCMCIA, a postoji vise verzija PCMCIA
http://en.wikipedia.org/wiki/ExpressCard
http://en.wikipedia.org/wiki/PC_Card

Izvinjavam se, pogrešno sam se izrazio.
Hvala za info!

Pajser Brigada
19.01.2008., 08:28
PCMCIA tip I ili tip II?!


Lakse ti je da uzmes USB Modem E220

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2038&Type=1


to mi je dosta prakticnije od kartice, jer mozes da ga "gurenes" i u bilo koji stoni racunar a karticu samo u LapTop. A iz iskusta ti mogu reci da W22O lepo radi, cak moze da radi i na Visti.

corwyn
19.01.2008., 09:46
Ovi iz mts su stvarno neverovatni. Narucio sam karticu 28.12.2007. Zvali su me 15.01.2008 da dodjem u postu i podignem paket (ekspers isporuka od skoro 20 dana). Otisao sam do poste i sacekao me je pogresan paket! Vratio sam paket i bio posteno "pocascen" od radnika("Sta ti hoces! Jel znas uopste sta si narucio!"). Zvali su iz mts sutra, izvinuli se zbog pogresnog paketa i rekli da su poslali ispravan. Sutra su zvali da dodjem ponovo u postu po paket (nista od isporuke na adresu). Dosao sam, otvorili smo paket u kome je bila kartica ali pogresan ugovor! Opet nisam mogao da podignem paket. Posto sam vec imao skustva sa mts, sve sam podatke ponovio operateru dva puta i trazo da ih potvrdi ali izgleda da ni to nije dovoljno.

xWoLf
19.01.2008., 10:21
kad bih ja pocheo da iznosim svoja iskustva sa bezobraznim i drskim (sto nekako i mogu da se iskontrolisem), ali nadasve glupim (to je kap koja je prelila casu kod mene) salterskim i ostalim radnicima iz Poste/Telekoma.. gde bi mi bio kraj... Neverovatno je sto i kad nisu u pravu, nastupaju kao da jesu, a ja sam kriv sto sam ziv.... tuga

corwyn
23.01.2008., 18:27
Moja 3G net kartica je konacno proradila. Barem donekle. :trust:
Koristim je tek par sati i utisi su podeljeni.
Dobre strane:
-Kada se poveze na internet brzina je 3,6Mbps(barem tako pise)! Verujte mi to je STVARNO brzo. Bilo koju stranu otvara kao da je smestena na lokalnom disku. Vecinu sajtova otvara bez problema.
-Posto koristim net za programiranje isprobao sam CVS i SVN i oba rade bez problema.
-Skype radi sjajno, mada pozivi brzo trose megabajte.
-Imam net gde god ponesem laptop. :D
Lose strane:
-Veza cesto puca. Ne verujem da sm imao konekciju duzu od 15 minuta.
-Ponekad nece da se nakaci na net. Potrebno je i po 20 pokusaja!
-Ne mogu da odem na vise sajtova, i to ne na www.tamo-neki-no-name-sajt.tw nego npr. YouTube!
Dok sam ovo nakucao veza je pukla tri puta. :mad: Srecom, da bi se povezao na net potrebno mu je manje od 10 sekundi.

IzNoGooD
23.01.2008., 19:52
probaj da stavis 3g prefered ili eventualno stavi GPRS tj. EDGE; cisto da vidis oko pucanja veze i problema sa kacenjem. tako sam ja resavao.

za sajtove - nemam reci. meni je najgore sto ne mogu na www.microsoft.com
probao sam i da idem preko proxya i nece ni dalje. ne znam u cemu je fora...

Vertygo
24.01.2008., 05:03
Veza puca u poslednje vreme često zaista. Meni možda ne na 15 minuta ali na pola sata - sat uglavnom pukne...Na većini lokacija u Beogradu na kojima sam bio, 3G je bio dostupan. Za moje potrebe (internet u letu :)) radi posao. Što se brzine tiče, zadovoljavajuća je, doduše download nisam probao, koristim za surf&mail.

Ja kada sam uzimao nije bilo USB modema u filijalama, samo PCMCIA, ne znam da li se sada situacija promenila. U svakom slučaju ako neko planira EEE asusov da pazari ili neki sličan laptop (odlično rešenje za mobilnost) usb mu je jedino rešenje ;).

IzNoGooD
24.01.2008., 08:14
video sam da neko na benchu prodaje Express card karticu za do 200 E. ali to nista ne znaci, jer od telekoma ne mozes da uzmes samo SIM karticu. tako da ostaje samo USB

corwyn
25.01.2008., 07:46
za sajtove - nemam reci. meni je najgore sto ne mogu na www.microsoft.com
probao sam i da idem preko proxya i nece ni dalje. ne znam u cemu je fora...

Upravo mi je stigao mail od mt:s. Pitao sam ih zasto ne mogu na neke sajtove. Poslali su mi neki .reg fajl koji bi trebalo da resi problem. Nisam ga probao posto sam na poslu.

Vertygo
28.01.2008., 03:03
E da jedna stvar...iz nekog x razloga mi ne radi MSN od prvog dana od kada sam uzeo karticu? Problem se javlja kada hocu da pristupim preko msn live-a, dok npr iz mirande radi sasvim normalno. Ima li neko ovakvih problema?

S druge strane, recimo youtube, mi otvara sasvim normalno, microsoft nisam probao.

I ne bi bilo lose da uvedu pracenje potrosnje megabajta putem web-a, ali pretpostavljam da ce se i to pojaviti u odredjenom trenutku.

IzNoGooD
28.01.2008., 06:20
Upravo mi je stigao mail od mt:s. Pitao sam ih zasto ne mogu na neke sajtove. Poslali su mi neki .reg fajl koji bi trebalo da resi problem. Nisam ga probao posto sam na poslu.

ajde postuj ovde sadrzaj tog .reg fajla...
posto mislim da nekako blokiraju M$ realted sajtove

corwyn
28.01.2008., 07:43
Evo ga. Raspakovati i dvoklik da se ubaci u registry. Resilo je problem sa youtube i microsoft sajtovima.