PDA

View Full Version : Bluetooth za laptop



Strana : [1] 2

quibo
20.05.2007., 20:43
Pozdrav!
Interesuje me kako se podesava Bluetooth za laptop konkretno za model ACER TRAVELMATE 2493WLMi?
Zanima me da li je potrebno instalirati neki software ili nesto podesiti u control panelu.
Interesuje me povezivanje mobilnog telefona koji na obicnom pc racunaru radi savrseno
Hvala jos jednom.:)

Lomnica_city
20.05.2007., 21:16
Jesi siguran da ga on ima?Kod mene se i wi-fi i BT ukljucuju na jedno dugme koje ima antenu na sebi,a ako tvoj ima BT (pitao sam zato sto na Srpskim linkovima nema BT-a u opcijama) onda se verovatno tako i kod njega ukljucuje!?
A sto se tice podesavanja,kad ukljucis BT pojavi se ikonica u tray-u,"desnim klikom"na nju dobices padajuci meni i u njemu odaberi settings pa onda podesavaj do mile volje,mada nemas sta toliko kad je dovoljno da sa telefona potrazis BT uredjaj u okolini i on ce naci laptop,onda ih uparis i to je to!
Pozdrav ,)

alekssBGD
21.05.2007., 17:20
Pozdrav!
Interesuje me kako se podesava Bluetooth za laptop konkretno za model ACER TRAVELMATE 2493WLMi?
Zanima me da li je potrebno instalirati neki software ili nesto podesiti u control panelu.
Interesuje me povezivanje mobilnog telefona koji na obicnom pc racunaru radi savrseno
Hvala jos jednom.:)

TravelMate 2493WLMi nema ugradjen BlueTooth modul, ima samo prekidač (svi aceri ih imaju).
BluetTooth modul možeš dokupiti - zovi ComTrade servis i traži (mislim da je oko 3000 din sa ugradnjom).

mileagainst
22.05.2007., 22:26
Kupio sam MSI M670X laptop pre neki dan, i po specifikaciji ima ugradjen bluetooth. Kako se aktivira bluetooth uopste na laptopu? Imam neku 1394 net adapter slobodnu konekciju,ali moj mob ne prepoznaje bluetooth na laptopu! Jel mi treba i neki softver i koji preporucujete?

Lomnica_city
22.05.2007., 22:50
Zasto NECES da procitas nase postove iznad?MORA da ima neki taster,na neki nacin mora da se ukljuci ako vec postoji,nije stalno ukljucen po default-u!Pogledaj da li imas neko dugme oznaceno antenom ili slovom B kao za BT i onda probaj tako,a ako ni tako nece onda postoje male sanse da ti nije instaliran drajver,ali to je samo statisticka mogucnost,svi laptopovi sa preinstaliranim Windows-om imaju sve potrebne drajvere!!
Pozdrav ,)

zocky
03.06.2007., 08:43
Kupio sam MSI M670X laptop pre neki dan, i po specifikaciji ima ugradjen bluetooth. Kako se aktivira bluetooth uopste na laptopu? Imam neku 1394 net adapter slobodnu konekciju,ali moj mob ne prepoznaje bluetooth na laptopu! Jel mi treba i neki softver i koji preporucujete?


M670 nema ugradjen bluetooth. Da li si ga dokupio?

Bartman
03.06.2007., 09:17
Ja na mom FSC Amilo Xi1526 imam prekidac za Wierless i Bluetooth.
Ista situacija je i kod mog drugara koji ima HP-a.
Dakle mora negde da postoji hardware-ski deo, tj. prekidac kojim ces ukljuciti bluetooth.

Sasa_NS
05.06.2007., 12:15
Ne mora da postoji.

Moj Dell Inspiron ima bluetooth modul (opciono) + lampicu na kućištu (svaki model), ali prekidač (fizički) ne postoji, kao što je slučaj sa Acerima koji su pomenuti... Isto tako ne postoji ni prekidač za wireless...

miligor
19.06.2007., 10:48
Kod mene takodje ne radi bluetooth, samo sto znam sigurno da je ugradjen, jer je radio na starom Windowsu XP SP1. E, sad, od kad je instalisan svez XP SP2, u toku instalacije drivera dobijem saopstenje da ne moze da mi detektuje hardver i da li zelim da nastavim instalaciju bez njega. Kad zavrsim instalaciju, pritiskom na dugme za aktiviranje BT-a, dobijem sledecu poruku:

Sasa_NS
19.06.2007., 22:23
Hmm...

Kakve veze ima "interni" bluetooth modul sa USB portom?

To mi izgleda kao da si ranije imao eksterni bluetooth modul (USB Bluetooth dongle) koji si nekako uključivao tim dugmetom, samo što sada nije uštekan u USB pa ti zato javlja tu poruku... Ili se možda ipak varam?

miligor
19.06.2007., 23:04
Da, tako izgleda, ali nije bilo nikad nikakvog USB BT-a, zato mi je i cudno?! Cak ni nemam Bluetooth dongle, vec bih isprobao, bas da vidim sta ce se desiti.

miligor
20.06.2007., 09:02
Nasao sam ovo:http://www.jonsguides.com/bluetooth/devices.html
i zakljucujem da je potrebno modifikovati btwusb.inf fajl, ali nisam siguran sta tacno treba da uradim. Ako znate, pomagajte!

polyvinyl
09.08.2007., 17:00
TravelMate 2493WLMi nema ugradjen BlueTooth modul, ima samo prekidač (svi aceri ih imaju).
BluetTooth modul možeš dokupiti - zovi ComTrade servis i traži (mislim da je oko 3000 din sa ugradnjom).
Jer znate mozda da li ima model acer 2494 nwlmi blutut ili ja pokusavam nemoguce.Kada udjem u device manager tamo mi pise bluetooth bus enumerator i kao okej je instalian ali nemogu da ga ukljucim nikako jer je moguce da i ovaj model nema blutut?

alekssBGD
09.08.2007., 20:11
Ako napišeš part number tvog notebooka (LX.xxxx.xxx) mogu ti reći da li ima ili ne. Generalno, najverovatnije da nema jer se većina Travelmate 2494 i 2493 kod nas prodavala bez BlueTootha.

polyvinyl
10.08.2007., 13:00
LX.THNOC.038 je partnumber a reci mi na kom linku to proveravash?Takodje imam problema da instaliram acer epower managment trazi mi .net framework iako je instaliran jer je uopste to dobra stavr i da li ga koristish za bateriju?

alekssBGD
14.08.2007., 22:49
LX.THNOC.038 je partnumber a reci mi na kom linku to proveravash?Takodje imam problema da instaliram acer epower managment trazi mi .net framework iako je instaliran jer je uopste to dobra stavr i da li ga koristish za bateriju?

Pa ja koliko znam ne postoji taj PartNumber, pre će biti LX.THN0C.038 (nula umesto O).

verujem da se radi o grešci u kucanju ili čitanju, tako da je specifikacija tvog NB:

ACER TravelMate 2494NWLMiIntel CeleronM 440 (1.86GHz/1MB/533FSB)
DDR II 512MB
Intel 940GML chipset, HDD 80GB (5400rpm), DVD-RW DL
15.4" WXGA, VGA Intel GMA950 64MB shared
LAN, WLAN,Modem, 4xUSB, PCMCIA
S-Video TV Out, 5-in-1 card reader,
težina 2.73kg, 6 cell battery life up to 3h
LINUX, garancija 1godina

Kao što vidiš, BlueTooth se ne pominje, pa stoga nemaš integrisan modul u notebooku fabrički. Good news: modul se može ugraditi dodatno u ACER servisu. Bad news: košta oko 3000 din (sa ugradnjom).

pozz

polyvinyl
15.08.2007., 09:11
da u pravu si proverio sam na vishe strana samo je ovde kod nas problem sto prodavci uglavnom nemaju pojma sta podaju tako da mi je jedan od njih kod koga sam kupio NB rekao da ima blutut.Naravno od toga ne zavisi nista kupio bih ga i ovako dobro me sluzi a za te pare mozda ili mozda malo vishe ugradicu josh giga rama.Samo ako znash reci mi gde je acerov servis kod nas posto u tehnomarketu ni to nisu znai da mi kazu.pozz i hvala jos jednom

alekssBGD
15.08.2007., 12:13
http://www.acer-ee.com/acereuro/page6.do?sp=page6&dau11.oid=368&inu19.current=368&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=6&CountryISOCtxParam=EE&LanguageISOCtxParam=en&ctx3=-1&ctx4=Eastern+Europe&crc=1360211294

;)

ZorMi
15.08.2007., 13:20
Moj Acer ima čak prekidač za uključenje/isključenje Bluetootha i signalnu lampicu za aktivnost... jedino što nema bluetooth, to je opcija za skuplje izvedbe. Pored je dugme i lampica za WiFi ali to ima.

Lomnica_city
16.08.2007., 13:18
Nista cudno za mass produced proizvode,ne isplati im se da menjaju kucista za neke sitne izmene u konfiguracijama,a ko zna,mozda ce buduci vlasnik pozeleti da ugradi BT ili Wi-Fi pa ce mu dobro doci vec ugradjeni tasteri!
Pozdrav ,)

ZorMi
16.08.2007., 18:58
Jasno, samo što se lako prevari čak i upućen prodavac kad vidi da ima dugmiće na kućištu. Pitao sam da mi dograde (CT), nisu mogli, pa koristim USB dongle koji je triput jeftiniji ali opet... nije elegantno.

Sasa_NS
16.08.2007., 21:10
Zato je najbolja ona USA varijanta da sam složiš mašinu prema svom buđelaru (i dobiješ na kućnu adresu za par dana) i onda nema takvih iznenađenja...

Lomnica_city
16.08.2007., 23:03
Jasno, samo što se lako prevari čak i upućen prodavac kad vidi da ima dugmiće na kućištu. Pitao sam da mi dograde (CT), nisu mogli, pa koristim USB dongle koji je triput jeftiniji ali opet... nije elegantno.

PITAO SI CT DA TI UGRADE!?Mislim... zasto!?To je toliko jednostavno kao zamena memorije,ako doticni uredjaj u nekoj od konfiguracija sadrzi BT onda kupis modul (ili kupis od nekog drugog modela ako ne nadjes za svoj),onda lepo skines poklopac za miniPCI ili skines bateriju (jer u slucaju mog prethodnog laptopa BT se stavljao ispod baterije,a HP je kasnije preuzeo Compaq i kopirao taj model kao nx7000 kod kog je BT bio miniPCI kartica koja je takodje sadrzala i Wi-Fi) i onda ubacis doticni modul,vratis delove na mesto i gotovo! :)
Pozdrav ,)

Sasa_NS
17.08.2007., 08:07
Gledaš na stvari iz ugla svoje mašine...

Nema svaki lap tako jednostavan pristup BT modulu. Kod mog mogu brzo da pristupim samo memoriji i modemu (ispod istog su poklopca), za sve ostalo mora da se raskopa ceo laptop, a to baš i nije "operacija" za svakog...

Čak ni memorija nije svugde ovako lako dostupna, neki rekoše da je ispod tastature, a mogu zamisliti kako je to lako skinuti...

ZorMi
17.08.2007., 08:23
PITAO SI CT DA TI UGRADE!?Mislim... zasto!?
Nemam taj modul niti znam oznaku modela koji odgovara. Ako ga nađem bolje da kupim sa ugradnjom i ne narušim garanciju. Došlo je vreme da se neke stvari rade po procedurama...

Pre mnogo godina u 'ona vremena' sam (kad mi je i vid bio bolji) napravio kratak spoj na ploči motherboarda nekog TI laptopa (nisam skinuo bateriju pre čačkanja) pa me je koštala popravka tadašnjih 300 maraka i to sam morao da ga ručno nosim u Singapur. Od tad zazirem od laptopova... :S: